Kaupan ala pitää hyvänä hallituksen kehysriihen päätöstä palauttaa sakon muuntorangaistus rikoslakiin. Kaupan liitto on yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa vaatinut muutosta jo pitkään. Hallituksen linja normienpurkutyön edistämisessä ja sääntelyn parantamisessa saa liitolta kiitosta.

– Sakon muuntorangaistuksen palauttaminen on hallitukselta tärkeä päätös. Kysymys on tärkeä niin kauppojen ja asiakkaiden kuin yleisen lainkuuliaisuudenkin näkökulmasta. Nykytilanteessa näpistyksistä aiheutuneet tappiot ovat koituneet lopulta myös rehellisten asiakkaiden maksettavaksi, kun kauppiaiden on ollut pakko nostaa hintoja hävikin kattaakseen, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo.

Kaupoissa tehdyt myymälävarkaudet ja näpistykset ovat lisääntyneet viime vuosien aikana. Varkaushävikin kokonaiskustannukset kaupoille ovat noin 550 miljoonaa euroa vuodessa. Kauppa uskoo hallituksen päätöksen mahdollistavan positiivisemman kehityssuunnan jatkossa.  

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Juhani Pekkala, Kaupan liitto, p. 0400 419 560, juhani.pekkala(at)kauppa.fi

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi