Kaupan liiton jäsenyrityksen Stockmann Oyj Abp:n Tampereen tavaratalon henkilöstö on marssinut ulos tänään 17.4.2013 kello 16.00. Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:tä edustava luottamusmies on ohjeistanut ulosmarssin. Ulosmarssi koskee vain tätä iltaa.

Kyse on laittomasta lakosta, ja Kaupan liitto tuomitsee ulosmarssin jyrkästi. Lakosta aiheutuu merkittävää vahinkoa ja haittaa Stockmannille ja sen asiakkaille. Stockmann pyrkii kuitenkin pitämään Tampereen tavaratalon auki normaalisti.

Kaupan liitto kehotti välittömästi tiedon saatuaan PAM ry:tä estämään ulosmarssin eli ryhtymään toimenpiteisiin työehtosopimuslain mukaisen valvontavelvollisuutensa täyttämiseksi.

Kaupan työehtosopimus on voimassa 30.4.2014 saakka.

”Työehtosopimuksen voimassaoloaikana tällaiset toimenpiteet ovat yksiselitteisesti kiellettyjä. Oikea tapa selvittää asiat on neuvottelutie liittojen kesken”, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala painottaa.

Lisätiedot:

Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala p. 0400 406 088, anna.lavikkala(at)kauppa.fi

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi