Kaupan liitto ja Verkkoteollisuus ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla Verkkoteollisuus ry siirtyy Kaupan liiton yhteyteen. Yhteistyöllä vahvistetaan suomalaisen monikanavaisen kaupan edunvalvontaa. Tavoitteena on myös kehittää yhdessä alan osaamista ja kilpailukykyä kansainvälistyvillä markkinoilla.

Verkkoteollisuus jatkaa toimintaansa Kaupan liiton yhteydessä itsenäisenä liittona. Liitot ovat tehneet yhteystyötä jo aiemmin muun muassa järjestämällä verkkokauppakoulutusta kaupan alan edustajille ja yrittäjille.

"Kaupan liitto ja Verkkoteollisuus ry tekevät työtä samantyyppisten edunvalvonta-asioiden kanssa. Nyt tehty sopimus vahvistaa molempien liittojen edunvalvontaa. Verkkoteollisuus liittyy luontevasti Kaupan liittoon, jolla on keskeinen rooli kaupan monikanavaisuuden edistämisessä”, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo.

”Tämä on Verkkoteollisuudelle merkittävä askel eteenpäin. Yhteistyössä Kaupan liiton kanssa voimme keskittyä entistä tehokkaammin jäsenyritystemme toimintaedellytysten kehittämiseen, palvelumme laajenevat ja viestintämme paranee. Tarkoituksena on lisäksi korvata Luotettavaa toimintaa -laatumerkki kansainvälisellä Kaupan liiton hallinnoimalla verkkokauppojen laatumerkillä", Verkkoteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Luoma kertoo.

Vuonna 2010 toimintansa aloittanut Verkkoteollisuus ry on verkkokauppiaiden ja digitaalisia palveluita tuottavien yritysten yhteisö. Alan edunvalvojana sen tavoitteena on kehittää verkkoliiketoimintaa. Liitossa on 114 jäsenyritystä.

Verkkoteollisuuden toiminnanjohtajana aloittaa Kaupan liiton kaupallisista asioista vastaava markkinointipäällikkö, KTM, Kristina Metso. Metso jatkaa edelleen myös Kaupan liiton markkinointipäällikkönä.

Lisätiedot:
Juhani Pekkala, toimitusjohtaja, Kaupan liitto, p. 0400 419 560, juhani.pekkala(at)kauppa.fi
Tuomo Luoma, Hallituksen puheenjohtaja, Verkkoteollisuus ry, p. 0400 434 760, tuomo.luoma(at)gmail.com
Kristina Metso, toiminnanjohtaja, Verkkoteollisuus ry, markkinointipäällikkö, Kaupan liitto, p. 050 302 4214, kristina.metso(at)kauppa.fi

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa.
www.kauppa.fi

Verkkoteollisuus ry on verkkokauppiaiden, digitaalisia palveluita tuottavien yritysten ja internetin mahdollisuuksia hyödyntävien kasvuyrityksien yhteisö sekä suomalaisen verkkoliiketoiminnan kehittäjä ja edunvalvoja. www.verkkoteollisuus.fi