Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kauppa.fi kesätauolla

Kaupan liiton viestintä on kesälomilla ja paikalla taas 29.7. Työsuhdeneuvontamme palvelee jäsenyrityksiä normaalisti koko kesän ajan. Toivotamme aurinkoista ja rentouttavaa loma-aikaa!

Case kauppa: Verkkokaupassa vahva Motonet panostaa myös kivijalkaan

Saksalainen Statista-tilastotietopalvelu nostaa Motonet.fi:n oman tuotekategoriansa ykkösverkkokaupaksi Suomessa nettomyynnillä mitattuna. Kasvua Motonet.fi ei kuitenkaan hae pelkästään digipuolelta. Konkreettisena osoituksena tästä on kaikissa Motonet-tavarataloissa toteutettu myymäläkonseptin uudistustyö.

Kuluttajien luottamus laskussa kesäkuussa

Kuluttajien luottamusindikaattori oli kesäkuussa -4,6, kun se oli toukokuussa −1,8 ja huhtikuussa −1,7. Viime vuoden kesäkuussa luottamusindikaattori sai arvon 1,7. Indikaattorin keskiarvo tammikuusta 2018 lähtien on 0,5, kertoo Tilastokeskus.

Kesäalennusmyynnit ovat käynnistyneet entistä aikaisemmin

Kesän alennusmyynnit aikaistuvat vuosi vuodelta, mutta kaupat odottavat suurinta ostoryntäystä vasta juhannuksen jälkeen.

Kaupan liikevaihdon kehitys huhtikuussa edelliskuukausia positiivisempaa

Koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi huhtikuussa 2,9 prosenttia vuoden 2018 huhtikuuhun verrattuna. Aiempina neljänä kuukautena liikevaihdon kasvu on jäänyt alle kahteen prosenttiin. Liikevaihdon kehitys oli positiivista kaikilla kaupan toimialoilla autokauppaa lukuun ottamatta, kertoo Tilastokeskus.

Raportti: Verkkokauppa jatkaa kasvuaan Euroopassa 2019

Tänä vuonna verkkokaupan liikevaihdon ennustetaan kirivän lähes 14 prosentin kasvuun Euroopassa. Verkko-ostosten kokonaisarvo yltäisi siinä tapauksessa 621 miljardiin euroon.

Monopolien purkaminen etenee seuraavalla hallituskaudella hitaasti – jos ollenkaan

Kaupan liitto on vaatinut puolueetonta selvitystä alkoholipolitiikan linjoista ja Alkon monopolista. Hallitusohjelmakirjausten perusteella kehitys näyttää huonolta tulevina vuosina. Lääkehuollon kokonaisuudistus näyttäisi etenevän oikeaan suuntaan, mutta turhan hitaasti, arvioi Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.