Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Maailman postiliitto pyrkii uudistamaan postimaksujärjestelmää

Maailman postiliiton aasialaisia verkkokauppoja suosiviin päätemaksuihin saattaa olla tulossa muutoksia lähivuosina. Uusista maksuperusteista päätetään syksyllä.

Ikärajavalvonta on tärkeä osa kaupan vastuullisuutta

Ikärajavalvonta kuuluu kaupan päivittäiseen toimintaan ja jokaisen kassahenkilön työpäivään. Juuri käynnistyneellä uudella ikärajavalvonnan kampanjalla muistutetaan asiakkaita valvonnan pelisäännöistä.

EU:n kauppatapadirektiivi on hyväksytty

EU:n kauppatapadirektiivi eli direktiivi hyvän kauppatavan vastaisista käytännöistä yritysten välisissä suhteissa maataloustuote- ja elintarvikeketjussa on hyväksytty muodollisesti niin parlamentissa kuin neuvostossakin. Suomessa direktiivi on näillä näkymin voimassaolevaa lainsäädäntöä kesällä 2021.

Luvassa kirjoja ja ruusuja – tervetuloa kirjakauppaan 23.4.!

Keväiseksi perinteeksi muodostunutta Kirjan ja ruusun päivää vietetään Suomessa tiistaina 23. huhtikuuta. Kampanjaan osallistuu runsas sata kirjakauppaa eri puolilla maata.

Koko kaupan liikevaihto kasvoi helmikuussa 1,7 prosenttia

Koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi helmikuussa 1,7 prosenttia vuoden 2018 helmikuuhun verrattuna. Liikevaihdon kehitys oli positiivista kaikilla kaupan toimialoilla, kertoo Tilastokeskus.

Case kauppa: Sohvan voi pian noutaa IKEA-tavaratalon noutoautomaatista

IKEA Suomi ottaa käyttöön noutoautomaatit tavaratalojensa yhteydessä Espoossa, Vantaalla ja Raisiossa. Ympäri vuorokauden avoinna olevilla automaateilla IKEA pyrkii nostamaan saavutettavuutensa uudelle tasolle.

Päivitetty 11.4.: Brexitin uusi määräaika 31.10.2019

Ison-Britannian parlamentti ei ole hyväksynyt Euroopan komission ja Ison-Britannian välillä neuvoteltua erosopimusta* Euroopan unionista. Eurooppa-neuvosto on Britannian pyynnöstä suostunut jälleen pidentämään määräaikaa, tällä kertaa 31. lokakuuta 2019 saakka. Jos Britannian parlamentti hyväksyy erosopimuksen, voi ero tulla voimaan jo aiemmin. Tällöin ero astuisi voimaan erosopimuksen ratifiointia seuraavan kuukauden alussa. Britannian on järjestettävä Euroopan parlamentin vaalit tai muuten ero tapahtuu jo 1.6.2019.

Kaupan liitto hakee ekonomistia