Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Pilvikki Pakola työmarkkina-asiantuntijaksi Kaupan liittoon

OTM Pilvikki Pakola on nimitetty työmarkkina-asiantuntijaksi Kaupan liittoon. Hän on aloittanut tehtävässään 18.2.2019.

Eduskunta hyväksyi lakimuutokset koskien sakon muuntorangaistusta

Eduskunta hyväksyi täysistunnossaan 13.2.2019 lakimuutokset sakon muuntorangaistuksesta eduskunnan lakivaliokunnan esittämin hienoisin tiukennuksin hallituksen esitykseen.

Päivitetty 15.2.: Brexitin h-hetki lähestyy

Ison-Britannian parlamentti ei ole vieläkään hyväksynyt Euroopan komission ja Ison-Britannian välillä neuvoteltua erosopimusta* Euroopan unionista. Kaupan liiton johtava asiantuntija Janne Koivisto kehottaa kaupan yrityksiä jatkamaan mahdolliseen eroon liittyvää varautumistaan.

Koko kaupan myynti laskussa joulukuussa

Koko kaupan myynti laski joulukuussa 1,7 prosenttia vuoden 2017 joulukuuhun verrattuna. Tammi−joulukuussa 2018 koko kaupan myynti kasvoi puolestaan 3,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Kauppa on mukana ensimmäisessä kansallisessa materiaalitehokkuuden sitoumuksessa

Päivittäistavarakauppa on mukana elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksessa, joka julkistettiin perjantaina 8.2. Sitoumuksella, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa, vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia.

Tietoisku: Amazon kasvaa pitkäjänteisesti

Statista kertoo, että verkkokauppajätti Amazon on jo pitkään sijoittanut suurimman osan tuotoistaan takaisin yritystoimintaan. Viimeksi kuluneen vuoden aikana Amazonin nettovoitto tosin kasvoi yli kolminkertaiseksi. Vuoden 2017 tulos oli 3,03 miljardia dollaria, mutta vuonna 2018 kirstuihin kilahti jo 10,07 miljardia dollaria. Kyseessä on Amazonin tähän mennessä suurin vuotuinen voitto.

Case kauppa: Suomen innostavin työpaikka on Suomalainen Kirjakauppa

Yhteinen päämäärä ja osaamiseen panostaminen tekevät työnteosta mielekästä ja tavoitteellista. Suomalainen Kirjakauppa on palkittu innostavimpana työpaikkana vuodesta 2016 lähtien.