Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kaupan liikevaihdon kehitys huhtikuussa edelliskuukausia positiivisempaa

Koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi huhtikuussa 2,9 prosenttia vuoden 2018 huhtikuuhun verrattuna. Aiempina neljänä kuukautena liikevaihdon kasvu on jäänyt alle kahteen prosenttiin. Liikevaihdon kehitys oli positiivista kaikilla kaupan toimialoilla autokauppaa lukuun ottamatta, kertoo Tilastokeskus.

Raportti: Verkkokauppa jatkaa kasvuaan Euroopassa 2019

Tänä vuonna verkkokaupan liikevaihdon ennustetaan kirivän lähes 14 prosentin kasvuun Euroopassa. Verkko-ostosten kokonaisarvo yltäisi siinä tapauksessa 621 miljardiin euroon.

Monopolien purkaminen etenee seuraavalla hallituskaudella hitaasti – jos ollenkaan

Kaupan liitto on vaatinut puolueetonta selvitystä alkoholipolitiikan linjoista ja Alkon monopolista. Hallitusohjelmakirjausten perusteella kehitys näyttää huonolta tulevina vuosina. Lääkehuollon kokonaisuudistus näyttäisi etenevän oikeaan suuntaan, mutta turhan hitaasti, arvioi Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

Huijarit kuriin! -hankkeella halutaan estää verkkohuijauksia

Kaupan liiton ja kumppaneiden keväällä 2018 käynnistämä Varo huijareita verkossa! -kampanja saa jatkoa. Huijarit kuriin! -hanke laajentaa teemaa kuluttajille tarjottaviin palveluihin, joilla pyritään estämään verkossa tapahtuvia huijauksia.

Hallitusohjelmaan kaavaillusta muovipakkausverosta olisi merkittävää kilpailuhaittaa suomalaisyrityksille

Suomalainen kauppa toimii jo nyt vastuullisesti muovin vähentämiseksi, ja uusi muovipakkausvero asettaisi sen entistä eriarvoisempaan asemaan kansainvälisen verkkokaupan kanssa. Kaupan liiton johtava asiantuntija Marja Ola peräänkuuluttaakin panostamista EU:n sisämarkkinoiden toimivuuteen ja pitkäjänteiseen ympäristöpolitiikkaan kiertotalouden edistämiseksi.

EuroCommercen hallitus Kaupan liiton vieraana

Eurooppalaisen kaupan alan etuja ajavan EuroCommercen hallitus oli Kaupan liiton vieraana 3.−4.6. Helsingissä. Agendalla oli yritysvierailuja, ja yksi ajankohtaisista keskustelunaiheista oli Suomen pian alkava EU-puheenjohtajakausi.

Hallituksen EU- ja kauppapoliittisissa linjauksissa positiivinen vire

Kaupan liiton johtava asiantuntija Janne Koivisto on pääosin tyytyväinen uuden hallituksen EU-asioita ja kauppapolitiikkaa käsitteleviin kirjauksiin. Määräenemmistöön pohjaavan päätöksenteon laajentaminen neuvostossa sekä hiilitullikirjaus herättävät suomalaisen kaupan kannalta kuitenkin huolenaiheita.