Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kuluttajat ja kauppa tyytyväisiä lähimaksun enimmäisrajan korotukseen

Suositun lähimaksun enimmäisraja nousee 25 eurosta 50 euroon kuluvan viikon perjantaina 12. huhtikuuta. Muutosta ovat toivoneet niin kuluttajat kuin kaupatkin.

Case kauppa: Carlingsin virtuaalinen vaatemallisto herättää pohtimaan kulutustottumuksia

Norjalaisen nuorisovaatteisiin keskittyneen muotiketjun Carlingsin täysin digitaalisen vaatemalliston Neo-Ex’in suosio ylitti odotukset, kun tuotteita tilattiin kymmeniin maihin. Innovatiivisen kokeilun tavoitteena on kiinnittää huomiota muodin ympäristövaikutuksiin rajoittamatta mahdollisuutta nauttia uusien vaatteiden tuomasta ilosta.

Uudistetaan ajoneuvokanta hankintaverotusta keventämällä

Suomessa tieliikennettä verotetaan kovalla kädellä – niin ajoneuvon hankinnan yhteydessä kuin käyttöön liittyvinä veroinakin. Kaupan liiton mielestä olisi tärkeää siirtää verotuksen painopiste hankinnasta päästöperusteiseen käytön verottamiseen. Tämä nopeuttaisi mm. ajoneuvokannan uudistumista ja mahdollistaisi nykyistä paremmin työperäisen liikkumisen joka puolella maata.

Vaadi Faktat -kiertue jatkuu: Kaupan liiton vaalitapahtuma 10.4. Turussa

Kaupan liitto on yhdessä Eurooppalainen Suomi ry:n kanssa Vaadi Faktat -eurovaalikiertueella, joka kiertää eri puolilla maata aina vaalipäivään 26.5. asti. Liiton oma vaalitapahtuma ja -paneeli järjestetään keskiviikkona 10.4. klo 17−18.30 Aitiopaikka-auditoriossa Turussa. Tervetuloa mukaan!

Kyläkauppa voi saada toimintaansa tukea

Suomessa on jäljellä enää noin 220 kyläkauppaa. Niiden asemaa koetetaan nyt helpottaa kokeilulla, jonka aikana päivittäistavaroita myyvät kyläkaupat voivat hakea toimintaansa tukea. Kokeilu kestää vuoteen 2021 asti.

Tietoisku: Palvelutyön verotus näivettää palvelualojen tulevaisuutta

Moninkertainen verokiila rasittaa kaikkea palvelutyötä ja siihen liittyviä tuotteita kaupan lihatiskiltä digitaalisten alustojen suunnitteluun. Mistä verokiilassa on kyse – ja mitä sille pitäisi tehdä?

Yhteistyö on tarpeen muovijäteongelmien ratkaisemiseksi

Kaupan toimiala vähentää jo aktiivisesti muovijätettä. Kaupan alan eurooppalainen järjestö EuroCommerce peräänkuuluttaa Euroopan komissiolta ohjeita uuden kertakäyttömuoveja koskevan direktiiviehdotuksen toimeenpanosta ja pitää hyvänä asiana ehdotukseen sisältyvää joustavuutta.

Optisen alan kauppa jatkoi kasvuaan