Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Venäjän talousnäkymät heikentyneet – digitaalinen kauppa kasvaa vauhdilla

Venäläiset kuluttajat panostavat tällä hetkellä hyvinvointiin, terveyteen ja matkailuun. Digitaalisen ostamisen kasvu on maassa voimakasta, mutta kaupan kehitysnäkymät ovat aikaisempaa sumeampia.

Kaupan murros heikentää kaupunkikeskustojen elinvoimaa

Kaupunkikeskustojen elinvoima on laskenut Suomessa yleisesti. Vain neljässä kaupunkikeskustassa tilanne on ennallaan. Kaupan muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeää huolehtia keskustojen saavutettavuudesta ja houkuttelevuudesta.

S-ryhmälle tunnustusta yhtiön kestävän kehityksen toimista

Suomen Kestävän kehityksen toimikunta on antanut tunnustusta esimerkillisille toimenpidesitoumuksille ja palkinnut S-ryhmän vuoden vaikuttavimpana kestävän kehityksen toimijana Suomessa. Palkinto luovutettiin keskiviikkona 29.5. vuotuisessa Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -tapahtumassa.

Selvitys: vähäiselläkin apteekkisääntelyn purkamisella saataisiin aikaan paljon hyötyjä

Avance Asianajotoimisto Oy on tehnyt Kaupan liiton, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Näe ry:n tukemana selvityksen siitä, miten apteekkimarkkinan sääntelyä pitäisi lieventää ja miten tämä kannattaisi toteuttaa. Selvitys osoittaa, että uudistuksien myötä lääkkeiden saatavuus paranisi, hinnat laskisivat ja sekä verkko- että kivijalka-apteekeissa voitaisiin hyödyntää uusia innovatiivisia toimintatapoja.

Rauta- ja puutarhakauppa siirtyy kohti verkkoa

Ylivoimaisesti eniten euroja verkkokaupassa kuluu muodin ja elektroniikan ostoksiin, mutta rauta- ja puutarhakaupan sekä lemmikkitarvikkeiden verkko-ostokset nielaisevat kolmanneksi eniten euroja. Statista-tilastotietopalvelun mukaan rauta- ja puutarhakaupan digitaaliset kuluttajamarkkinat kasvavat voimakkaasti vuoteen 2023 mennessä, kun digiostajien määrä lähes kaksinkertaistuu. Tuotekategorian verkkokaupoista nettomyynniltään suurin on suomalainen Motonet.fi.

Kyläkauppa on tärkeä monipalvelukeskus

Kyläkauppa on kokoaan suurempi ja tärkeämpi palvelujen solmukohta. Se on keskeinen osa kyläyhteisöä toimien paitsi ruokakauppana, myös esimerkiksi paketti- ja lääkejakelijana.

Eurovaalit käyty – luotain edelleen sisämarkkinoissa sekä yhdenvertaisissa kilpailuedellytyksissä

Eurovaalituloksia ihmeteltiin viime sunnuntaina. Niin suomalaista kuin eurooppalaista kauppaa vaalien lopputulos kiinnostaa. Kaupan ala nimittäin tarjoaa EU:n alueella noin 29 miljoona työpaikkaa – eli joka seitsemäs eurooppalainen on alalla töissä. Ei ole yhdentekevää, miten kovassa kansainvälisessä kilpailussa painiskelevaa alaa säädellään.

Tuettua työpolkua pitkin kauppaan töihin