Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Tuettua työpolkua pitkin kauppaan töihin

Kaupan liitto käynnisti alkuvuodesta yhdessä kumppaneidensa kanssa pilottihankkeen työttömien nuorten työllistämiseksi kaupan alalle. Kevään aikana ryhmä nuoria on saanut koulutusta, tukea ja harjoitteluaikaa työpaikoilla. Nyt on aika ottaa ensimmäisiä askelia uudella työuralla.

Uusi kuluttajien luottamusindikaattori miinuksella toukokuussa

Uusi kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa -1,8, kun se huhtikuussa oli -1,7 ja maaliskuussa -2,4. Vuoden 2018 toukokuussa luottamusindikaattori sai selvästi korkeamman arvon 4,1. Indikaattorin keskiarvo tammikuusta 2018 lähtien on 0,8, kertoo Tilastokeskus.

Kaupan alan palkkausjärjestelmä vaatii uudistamista

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM työstävät yhteistyössä kaupan alan palkkausjärjestelmän uudistusta. Tavoitteena on järjestelmä, jossa alan vähimmäispalkat porrastettaisiin työn vaativuuden mukaan. Molemmat osapuolet näkevät uudistukselle tarvetta alan toimintaympäristön voimakkaassa murroksessa. Aihetta käsiteltiin yhteisessä seminaarissa 15. toukokuuta.

Järvenpää toivoo kaikille ysiluokkalaisille kesätöitä

Järvenpäässä halutaan tarjota kesätyömahdollisuus jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle nuorelle. Kevään ajan käynnissä ollut Ysit kesäduuniin -kampanja huipentui perjantaina 17.5. koululaistapahtumaan Järvenpään lukiolla. Ysit kesäduuniin -kesätyökampanja on rohkea haaste, josta toivotaan syntyvän kaikkiin kuntiin ja kaupunkeihin leviävä kesätyömalli.

Viinejä voitaisiin myydä ruokakaupoissa, suomalaiset sanovat

Enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että mietoja viinejä ja nelosolutta voitaisiin myydä ruokakaupoissa. Asenteet ovat muuttuneet melkoisesti vain kahdessa vuodessa.

EU:n kuluttajansuojasääntöjen modernisointia koskeva lakipaketti hyväksytty

EU:n kuluttajansuojasääntöjen modernisointiin pyrkivä direktiivi on hyväksytty poliittisesti, mutta muodollista hyväksymistä joudutaan odottamaan syksyyn asti. Uusi säädöspaketti tuo mukanaan merkittäviä muutoksia, joihin kaupan alan yritysten kannattaa tutustua tarkasti.

Kaupan liikevaihto pienessä kasvussa maaliskuussa

Koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi maaliskuussa 0,8 prosenttia vuoden 2018 maaliskuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus.