Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Nostetaan työllisyysastetta sosiaalisella työllistämisellä

Kaupat voisivat tarjota nykyistä enemmän työtä myös niin sanotun sosiaalisen työllistämisen näkökulmasta. Se koskisi tiettyjä rajattuja tilanteita ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden, kuten osatyökykyisten, pitkäaikaistyöttömien, maahanmuuttajien tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorten työllistämistä. Samalla saataisiin nostettua myös työllisyysastetta.

Vähittäiskaupan myynti pienessä kasvussa syyskuussa

Vähittäiskaupan myynti kasvoi syyskuussa 1,0 prosenttia edellisvuoden syyskuuhun verrattuna. Koko kaupan myynti puolestaan laski 1,7 prosenttia vuoden 2017 syyskuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Alibaba teki uuden Singles’ Dayn myyntiennätyksen

Singles’ Day on kasvanut viime vuosina merkittäväksi verkkokauppatapahtumaksi kansainvälisesti. Tänä vuonna esimerkiksi Alibaban myynnin bruttomäärä Singles’ Dayn aikana ylsi 30.8 miljardiin dollariin. Viime vuoden ennätyksen – 25,3 miljardia dollaria – rikkominen vei Alibaballa 15 tuntia ja 49 minuuttia.

Vetovoimaa vai vastustusta – millainen on kaupan mainekuva?

Kauppa on lähimpänä kuluttajaa, ja kaikilla on myös mielipide kaupasta. Mutta mitä paljastavat kaupan mainetta tarkastelevat selvitykset?

Musti ja Mirri: Oppisopimuskoulutuksella sitoutuneita ammattilaisia kaupan alalle

Oppisopimuskoulutuksella voi hankkia itselleen ammatillisen tutkinnon, tutkinnon osan tai laajentaa jo aikaisemmin hankittua osaamista. Koulutusmuodolla on tärkeä rooli Musti ja Mirri -lemmikkieläintarvikeketjulle, jossa opiskelee tälläkin hetkellä oppisopimuksella lähes 40 tulevaa alan ammattilaista.

Kiinalaisista verkkokaupoista tilatuissa kuluttajatuotteissa vakavia puutteita

Edulliset hinnat houkuttelevat myös suomalaisia kuluttajia shoppailemaan EU:n ulkopuolisille, nk. kolmansien maiden markkinapaikoille. Halvat hinnat selittyvät osittain sillä, ettei unionin lainsäädäntö yllä kaukomaiden verkkokauppaan. Kaupan liiton Kiinasta tekemät koeostot vahvistivat, että kuluttajaturvallisuudessa ja tuotevaatimuksissa on paljon toivomisen varaa.

Yrityksille tukea heikossa työmarkkina-asemassa olevien nuorten työn aloitukseen

Yritykset tarvitsevat tukea ottaessaan töihin nuoren, jolla ei ole ammatillista koulutusta eikä työkokemusta. Kaupan liitto ehdottaa tukimuodoiksi lyhyttä koulutusjaksoa elämänhallinnan ja työelämän perustaidoista sekä työvalmennuspalvelua perehdytyksen tueksi. Mallin pilotti on suunnitteluvaiheessa.

Kuluttajien luottamus laskussa lokakuussa