Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Vastuullinen kesäduuni: Suomalaisten nuorten arviot kesätyökokemuksista huippuluokkaa

Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksen mukaan nuoret antavat kokonaisuudessaan erinomaiset arvosanat kuluvan vuoden kesätyökokemuksilleen. Kesätyö on myös omiaan vahvistamaan nuorten luottamusta työllistymiseensä tulevaisuudessa. Kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 459 työnantajaa, jotka tarjosivat yhteensä yli 65 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

Lippu salkoon kaupan alan pk-yrittäjille!

Yrittäjän päivää juhlitaan 5. syyskuuta jo 21. kerran. Kaupan liiton edunvalvonnassa liputetaan vahvasti pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytysten puolesta.

Optisen kaupan kasvu jatkui alkuvuonna

Optisen alan vähittäiskaupan liikevaihto nousi 2,3 prosenttia 165 miljoonaan euroon vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Toisella kvartaalilla kasvu kiihtyi yli kolmeen prosenttiin, lähestyen vähittäiskaupan yleistä linjaa. Optista kauppaa vauhditti hieno alkukesä, joka sai kuluttajat aurinkolasi- ja piilolinssikaupoille.

Selvitys: Verkkokaupan sääntöjä on hyvä kerrata

Yrityksissä tunnetaan kuluttajansuojan säännöt melko hyvin. Petraamista on verkkokaupan kuluttajansuojan tuntemisessa. Kuluttajilla puolestaan on harhaluuloja varsinkin ostosten palautusoikeudesta.

Kauppaa koskevasta erityissääntelystä pitää luopua maankäyttö- ja rakennuslakia uudistettaessa

Maankäyttö- ja rakennuslaki sisältää erityissääntelyä, joka vaikeuttaa monin eri tavoin kaupan toimintaedellytyksiä. On kuluttajan, kaupan ja pitkällä tähtäimellä koko yhteiskunnan etu, että sääntelyä puretaan ja kankeista käytänteistä luovutaan.

Suomalaisyrityksiä kannustetaan verkon globaaleille markkinapaikoille

Tuoreen tutkimuksen mukaan maailman suosituimmat digitaaliset kaupankäyntialustat ovat vauhdittaneet merkittävästi kaupan alan kehitystä. Asiantuntijoiden mukaan suomalaisen kaupan on lähdettävä mukaan ketterästi asiakas keskiössä, jotta emme putoa kyydistä.

Kuluttajien luottamus talouteen vahvaa myös elokuussa

Kuluttajien luottamus talouteen jatkuu vahvana. Kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 21,5, kun se oli heinäkuussa 22,0 ja kesäkuussa 23,0. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,6, kertoo Tilastokeskus.