Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Case #kauppa: Kaupalla tärkeä rooli elintarvikeviennissä

Suomalaisille elintarvikkeille etsitään maailmalta laajenevia markkinoita. Kauppa on verkostoineen elintarvikeviennissä vahvasti mukana.

Uutta puhtia digitaalisten sisämarkkinoiden kehittämiseen

Eurovaalien lähestyessä eurooppalaisia verkkokauppaa käyviä yrityksiä edustava järjestö Ecommerce Europe vetoaa tuleviin päättäjiin, jotta digitaalisten sisämarkkinoiden kehittämistä jatkettaisiin tarmokkaasti.

Case kauppa: Walmart kokeilee tekoälyvalvontaa myymälässään

Yhdysvaltalainen Walmart on alkanut hyödyntää tekoälyä Long Islandin Levittownissa sijaitsevan päivittäistavaramyymälänsä valvonnassa. Tekoälyohjelmiston ohjaamat kamerat tunnistavat milloin tuotteet ovat loppumassa hyllyiltä, milloin ostoskärryjä ei ole tarpeeksi tarjolla ja milloin kassoille tarvitaan lisää henkilökuntaa.

Korkea sähkövero heikentää suomalaisen kaupan kilpailukykyä

Kauppa maksaa moninkertaista sähköveroa teollisuuteen verrattuna. Sähköveron korotukset kohdistuvat puolestaan säännönmukaisesti veroluokkaan, johon kuuluvat niin kuluttajat kuin kauppakin. Tämä heikentää kotimaisen kaupan kilpailukykyä.

Kesätyö kaupassa on väylä työelämään tuhansille nuorille

Kauppa on yksityisistä toimialoista eniten kesätyötä tarjoava ala, sillä myös tulevana kesänä kaupassa työskentelee noin 25 000 nuorta. Kauppa tarjoaa lukuisille nuorille ensikosketuksen työelämään, joten ei ole samantekevää, millaisen kokemuksen nuori saa kesätöistään.

Kuluttajien luottamus ennallaan huhtikuussa

Kuluttajien luottamus talouteen on edelleen kohtuullisella tasolla. Kuluttajien luottamusindikaattori oli huhtikuussa 15,7, kun se oli maaliskuussa 16,1 ja helmikuussa 15,5. Vuoden 2018 huhtikuussa luottamusindikaattori sai peräti arvon 23,2. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,7, kertoo Tilastokeskus.

Sähköisten kirjojen ja lehtien arvonlisäverotus keventyy

Sähköisten kirjojen ja lehtien arvonlisäverokanta alenee samalle tasolle painettujen kirjojen ja lehtien kanssa 1. heinäkuuta 2019 alkaen, kun niihin aletaan soveltaa 10 prosentin verokantaa. Samalla myös irtonumeroina myytävien lehtien arvonlisäverokanta alenee kymmeneen prosenttiin.

EU:n kauppatapadirektiivi on hyväksytty