Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Verkkokaupan trendit vuonna 2019

Ennusteen mukaan tänä vuonna verkkokaupassa nähdään entistä enemmän personointia, digitaalisia assistentteja, ostosten tekemistä missä ja mihin aikaan tahansa, saumatonta ostamista sekä yritysostoja ja uusia kumppanuuksia.

Koko kaupan myynti kasvoi marraskuussa 2,9 prosenttia vuodentakaisesta

Vähittäiskaupassa myynninkasvua oli marraskuussa 3,6 prosenttia ja tukkukaupassa 3,9 prosenttia vuoden 2017 marraskuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Kaupan kesä 2019: vastuullisia kesäduuneja nuorille

Kauppa on laajalla rintamalla mukana Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjassa. Kaupan liitto jatkaa kampanjan asiantuntija- ja toimialakumppanina.

Lidlin Järvenpään-jakelukeskuksessa vastuullisuus on etusijalla

Lidl Suomi Ky:n kolmas ja suurin jakelukeskus aloitti toimintansa viime syksynä. Se haluaa olla suunnannäyttäjä niin ekologisen, joustavan kuin vastuullisenkin rakentamisen saralla. Kuluvan vuoden aikana jakelukeskus laajenee vielä kahden jalkapallokentän verran.

Mari Kiviniemi: Päätöksenteon pitää perustua tutkittuun tietoon

Kaupan liiton uusi toimitusjohtaja Mari Kiviniemi aloitti tehtävässään vuoden alussa, kun liiton pitkäaikainen toimitusjohtaja Juhani Pekkala jäi eläkkeelle. Kuluvan vuoden eduskunta- ja eurovaalit varmistavat, että edessä on tiivis vaikuttamisen vuosi. Kiviniemi peräänkuuluttaa päätöksiä, jotka perustuvat tutkittuun tietoon.

Kaupan liiton vetovastuu vaihtui lämpimin kiitoksin ja vahvoin vaaliviestein

Tiistaina 8.1.2019 Etelärannassa juhlistettiin eläkkeelle jäävää toimitusjohtaja Juhani Pekkalaa ja toivotettiin uusi toimitusjohtaja Mari Kiviniemi tervetulleeksi Kaupan liiton vetäjäksi. Kapulanvaihdon yhteydessä kuulimme eduskuntaryhmien puheenjohtajien näkemyksiä kaupan alan ajankohtaisista aiheista vaalikevään alkutunnelmissa. Kaupan alan viesti päättäjille oli vahva: kaupan kilpailuedellytyksiä on vahvistettava.

Itärajalle noussut Zsar vahvistaa Suomen muotitarjontaa

Suomen ensimmäinen muotiin keskittyvä outletkylä aukesi marraskuussa Virolahdelle, Vaalimaan raja-aseman tuntumaan. Kevään kuluessa premium-muotiin keskittyvässä Zsarissa avataan monia uusia liikkeitä.