Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kuluttajien luottamus hyvällä tasolla maaliskuussa

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamus vahvistui maaliskuussa. Kuluttajien luottamusindikaattori oli maaliskuussa 16,1, kun se sai helmikuussa arvon 15,5 ja tammikuussa 17,2.

Vaadi faktat! – Kauppa mukana kannustamassa nuoria eurovaaliuurnille

Vaadi faktat -kampanjan tavoitteena on edistää faktapohjaista politiikkaa Suomessa sekä nostaa erityisesti nuorten äänestysaktiivisuutta europarlamenttivaaleissa. Tänään 21.3. starttaava kampanja vierailee kevään aikana 22 paikkakunnalla. Kaupan liitto on mukana niin faktantarkistuksessa kuin tapahtumayhteistyössä.

Optisen alan kauppa jatkoi kasvuaan

Optisen alan vähittäiskaupan liikevaihto kasvoi viime vuonna 1,6 prosenttia lähes 330 miljoonaan euroon. Suurimman tuoteryhmän, silmälasien, myynnissä tehtiin uusi ennätys – niitä myytiin yli 250 miljoonalla eurolla.

Selvitys: aasialaiset verkkokaupat saavat merkittävää kilpailuetua laiminlyömällä EU:n tuoteturvallisuusvaatimuksia

Kaupan liiton tekemä selvitys osoittaa, että aasialaiset verkkokaupat saavat merkittävää kustannusetua myymällä EU-alueelle tuotteita, jotka eivät täytä EU:n tuotelainsäädännön vaatimuksia. Kiinalaisen verkkokaupan tällaisesta tuotteesta maksama hankintahinta on tuotteesta riippuen keskimäärin vain 59−81 % siitä hankintahinnasta, millä suomalainen maahantuoja ostaa EU-vaatimukset täyttävän vastaavan tuotteen Aasiasta.

Case kauppa: Heinon Tukussa satsataan materiaalitehokkuuden parantamiseen

Päivittäistavarakauppa on mukana ensimmäisessä kansallisessa materiaalitehokkuuden sitoumuksessa, joka julkistettiin helmikuun alussa. Heinon Tukku on liittynyt sitoumukseen, ja yrityksessä on jo ryhdytty toimenpiteisiin mm. hävikin vähentämiseksi ja kierrätysasteen nostamiseksi.

Tutkimus: Kansainväliset postimaksut suosivat ulkomaisia verkkokauppoja

Suomessa Posti joutuu toimittamaan ulkomailta tilatut verkkokauppaostokset perille hinnalla, joka ei vastaa todellisia jakelukustannuksia. Maailman postiliiton (UPU) mm. Kiinaa suosivien päätemaksujen takia suomalaiset verkkokaupat ovat epäreilussa kilpailutilanteessa.

Kaupassa valmistetun mehun verotukseen liittyvät menettelyt täsmentyneet

Kaupan liitto kertoi joulukuussa 2018, että Verohallinto velvoittaa kaupat maksamaan virvoitusjuomaveroa myymälöissä valmistetuista mehuista ja smoothieista. Kaupoille on ollut epäselvää veron ilmoittamiseen ja maksamiseen liittyvät menettelyt. Verohallinto on nyt tarkentanut ohjeistustaan Kaupan liitolle.