Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mielestä Suomessa on erityisen tarkalla korvalla seurattava kulutustrendejä ja kuunneltava kuluttajan odotuksia.
"Suomalaisilla kuluttajilla on oltava mahdollisuus valita ruokakoriinsa geenimuuntelematon, kotimaassa kestävästi ja eettisesti tuotettu elintarvike", ministeri Anttila linjasi Farmari-maatalousnäyttelyssä Kokkolassa.

Anttilan mukaan EU:n viime kuukausien maitokriisi on osoittanut sen, kuinka suuria vaikeuksia globaali kilpailu aiheuttaa elintarviketaloudelle.
"EU:n pohjoisimpana maatalousmaana emme pärjää kilpailussa tehokkuudella, vaan meidän on etsittävä luontaisia selviytymismahdollisuuksia."

"Kotimaisen ruoantuotannon turvaavat ne, jotka valitsevat kotimaisen elintarvikkeen", Anttila sanoi.

Ministeri Anttila Farmari-messuilla Kokkolassa

Ministeri jatkoi puheessaan, että kuluttajalla on oltava oikeus tietää ruuan alkuperä, tuotantotapa, jalostusprosessit samoin kuin se, onko ruoka geenimuuntelusta vapaata.

"Tulen tekemään yhdessä elinkeinoministerin kanssa parhaani, että saamme elintarvikkeisiin päällysmerkinnät geenimuuntelusta vapaille tuotteillemme."

Ministeri Anttilan mukaan vasta GMO-pakkausmerkintä antaa kuluttajille mahdollisuuden tehdä todellisia valintoja ruokakaupassa.