Uusien henkilöautojen rekisteröinnit vähenivät huhtikuussa selvästi. Sen sijaan uusien pakettiautojen rekisteröintimäärät jatkavat edelleen kasvuaan. Entistä useampi uuden henkilöauton ostaja on nyt valinnut ajopelikseen sähköauton tai hybridin.

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin huhtikuussa vajaat 9 400 kappaletta. Se on runsaat 15 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten huhtikuussa, ilmenee Autoalan Tiedotuskeskuksen tilastoista. Pääsiäinen osui tänä vuonna huhtikuulle, mikä vaikuttaa osaltaan asiaan.

Koko alkuvuoden aikana henkilöautoja on rekisteröity vajaat 4 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Uusien pakettiautojen kysyntä sen sijaan jatkaa kasvuaan. Pakettiautokauppa on ollut kasvussa yhtäjaksoisesti jo 20 kuukautta. Ensirekisteröintejä tehtiin huhtikuussa lähes 1 300.

Samaan aikaan kuorma-autojen ensirekisteröinnit vähenivät runsaan prosentin. Niitä ensirekisteröitiin 275 kappaletta. Sen sijaan tammi-huhtikuun aikana niiden ensirekisteröintien määrä on noussut yli 11 prosenttia viimevuotiseen verrattuna.

Linja-autoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 33 kappaletta. Koko alkuvuonna niitä on ensirekisteröity lähes 17 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna, yhteensä 139 kappaletta.

Yhä useampi ajaa sähköautolla tai hybridillä

Sähkö- ja hybridiautot ovat kiinnostaneet autonostajia tänä vuonna selvästi aiempaa enemmän. Täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä on tammi-huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista vajaat 2 prosenttia. Ilman latausominaisuutta olevien hybridiautojen ensirekisteröinnit taas nousivat lähes 7 prosenttiin.
Ero viime vuoden alkukuukausiin on selvä. Silloin täyssähköautojen ja ladattavien hybridien osuus oli 1,2 prosenttia, tavanomaisten hybridien runsaat 3 prosenttia.