Ruotsalainen ICA Gruppen on tehnyt yhteistyösopimuksen brittiläisen verkkokauppayhtiö Ocadon kanssa. ICA Gruppen aikoo käyttää Ocadon verkkokauppa-alustaa ja -teknologiaa Ruotsiin rakennettavissa, pitkälle automatisoiduissa verkkokaupan keräilyvarastoissa.

Vuosina 2018−2022 ICA Sweden investoi noin 600 miljoonaa Ruotsin kruunua täysin automaattiseen verkkokaupparatkaisuun, johon sisältyy brittiläisen Ocadon erityisesti päivittäistavarakauppaa varten kehittämä verkkokauppa-alusta ja verkkokauppateknologiaa.

Britanniassa vuodesta 2000 lähtien toiminut Ocado on tehnyt yhteistyösopimukset myös monien brittiläisten, kanadalaisten ja ranskalaisten päivittäistavarakauppojen kanssa.

Keräilyvarasto Tukholmaan vuonna 2022

ICA Sweden ottaa Ocadon skaalattavan, modulaarisen Smart Platform -verkkokauppa-alustan käyttöön vuonna 2021. ICA:n uusi, automatisoitu verkkokaupan keräilyvarasto rakennetaan Tukholman alueelle. Sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2022.

Automatisoidun keräilyvaraston avulla ICA-kaupat pystyvät tarjoamaan asiakkailleen laajemman tuotevalikoiman verkossa sekä tehostamaan toimituksia.

ICA:n ja Ocadon yhteistyösopimus antaa ICA:lle yksinoikeuden Ocadon verkkokauppateknologiaan Ruotsissa ja Baltian maissa edellyttäen, että ICA täyttää tietyt kasvutavoitteet.

Kuva: jikkoh/123RF