Kestävään kehitykseen satsaava IKEA Suomi edistää vastuullisuutta monella rintamalla. Ympäristö kiittää, kun yrityksen energiankulutus katetaan omalla tuulivoimalla, käytettyjä huonekaluja kierrätetään ja kuljetuksissa käytetään pelkkää pahvia.

IKEA Suomi on pitkään käyttänyt toiminnoissaan ainoastaan uusiutuvaa energiaa ja tuottaa sitä nyt itse vähintään kuluttamansa määrän. Kemin Ajokseen on tänä keväänä valmistunut IKEA Suomen rahoittama tuulipuiston uudistus ja laajennus. Jokainen IKEA-maa etsii paikallisesti parhaat tavat toimia mahdollisimman energiatehokkaasti. Suomi on ollut useana vuonna energiatehokkain IKEA-maa, mikä johtuu tuuliturbiinien ja maalämmön tehokkaasta käytöstä.

”Koko IKEA-konsernilla on tavoitteena tulla energiaomavaraiseksi vuoteen 2020 mennessä, ja oman tuulipuiston myötä me saavutimme tämän tavoitteen Suomessa jo vuonna 2017. Se on upea saavutus, josta olemme ilman muuta ylpeitä”, iloitsee IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

IKEA laittaa käytetyt huonekalut kiertoon

IKEA Suomi haluaa pidentää käytettyjen huonekalujen elinikää IKEA-kiertopalvelun avulla. Asiakas voi viedä tavarataloon hyväkuntoisen ja käyttökelpoisen IKEA-huonekalun ja saa siitä itselleen hyvityksen. IKEA etsii huonekalulle uuden kodin tavaratalojen löytöpisteiden avulla lisäämällä asiakkaan saamaan hyvitykseen ainoastaan arvonlisäveron. Tarkoituksena on helpottaa omistajilleen tarpeettomien IKEA-huonekalujen kiertoa ja tuoda uusia mahdollisuuksia käytettyjen tavaroiden markkinoille. Tavaroiden kierrättämiseen tähtää myös IKEA-kirppis, joka laajeni viime kesänä kaksipäiväiseksi, yli 1 200 kirppismyyjän vilkkaaksi ulkoilmakirpputoriksi Suomen IKEA-tavaratalojen ja -lähipisteen pihamailla.

IKEA siirtyy kuljetuksissaan kokonaan pahvin käyttöön

IKEA on käyttänyt kuljetuksissaan pahvisia lavoja puulavojen sijasta jo pitkään, ja nyt myös kalusteita suojaavat metallikehikot ja muovit on korvattu lähes kokonaan FSC-sertifioidulla pahvilla. Kesällä 2017 IKEA Suomi siirtyi käyttämään vastaavaa pakkaustapaa ensimmäistä kertaa myös kotiinkuljetuksissa. IKEA-konsernin tasolla kuljetuksista koituvat hiilidioksidipäästöt on saatu pahvilavojen avulla laskemaan 75 000 tonnia vuodessa. Kun pahvilava on kokonaisuudessaan kierrätettävästä materiaalista valmistettu, pahvi voidaan hyödyntää täysin raaka-aineena.