Eettisiä ja ekologisia vaatteita löytyy entistä enemmän kauppojen valikoimista. Ekovaatteita löytyy suomalaisista kaupoista jo jonkin verran, mutta valikoima laajenee kun kuluttaja suuntaa kulkunsa kohti verkkokauppoja.

Vaatesuunnittelija Anniina Nurmi on koonnut Vihreät vaatteet -blogiinsa listan suomalaisista verkkokaupoista, jotka myyvät eettisiä vaatteita ja asustteita. Nurmi kirjoittaa blogissaan, että suomalaiset nettikaupat ovat ulkomaisiin verrattuna helpompia, koska kaikissa kotimaisissa kaupoissa on 14 päivän palautusoikeus kuluttajasuojalain nojalla.

Nurmi listaa 15 eri kauppaa, jotka myyvät ekologisia ja eettisiä vaatteita, kenkiä tai asusteita. Esimerkiksi Nurmen ylläpitämässä Vihreät Vaatteet -verkkokaupassa jokaisen tuotteen kohdalla kerrotaan, miten vihreä kyseinen tuote on. Tieto pitää sisällään esimerkiksi sen, mitä materiaaleja vaatteen tai tuotteen valmistamisessa on käytetty ja missä ne on valmistettu.

Vihreät Vaatteet -blogissaan Nurmi listaa tekijöitä, jotka tekevät vaatteesta ekologisen ja eettisen. "Ekologinen vaate on pitkäikäinen ja laadukas. Se on valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja ja kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän."

Lisäksi eettisen vaatteen valmistamisessa työntekijöillä on oikeudenmukaiset olosuhteet ja heille maksetaan reilu palkka. Eettisen vaatteen valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa tai hikipajoja.

Lue aikaisemmin aiheesta julkaistut uutiset:
Eettisyydestä tulossa kilpailuetu 27.8.2009
Tiimarin valikoimiin eettisiä tuotteita 13.7.2009
Tuotewiki tarjoaa tietoa tuotteiden vaikutuksista 6.7.2009