Tällä viikolla vietetään energiansäästöviikkoa sadoissa yrityksissä, kouluissa ja kaupungeissa. Säästöviikon tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta lisäämällä tietoisuutta energiansäästämisen mahdollisuuksista.

Kampanjan käynnistänyt Motiva toimii energiansäästön koordinaattorina palkitsee vuosittain parhaimmat energiansäästöön liittyvät tempaukset. Kampanjaviikon aikana kiinnitetään erityisesti huomiota energian käyttöön työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Toki myös jokaisen energiansäästötoimenpiteet vapaa-ajalla merkitsevät kokonaiskulutuksessa.

Työpaikoilla Motiva kehoittaa esimerkiksi sammuttamaan tietokoneen näyttö kokouksen tai ruokatauon ajaksi ja koko kone työpäivän päätteeksi. Työasemien sähkönkulutus vähenee lähes 60 prosenttia, kun helpot säästökeinot otetaan käyttöön.

Kotona energiaa voi säästää esimerkiksi laskemalla huoneen lämpötilaa asteen verran. Tällöin energiaa säästyy viitisen prosenttia.

Energiansäästöviikkoa on vietetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna säästötalkoissa on mukana yli 350 yritystä ja yhteisöä. Mukana ovat muun muassa Nokia Oyj, Kone Oyj, SOK, Sitra, TeliaSonera Finland Oyj, Finnair Oyj, IKEA Oy, Rautaruukki Oy, Simens Oy, Veikkaus Oy, VR-yhtymä Oy ja YLE.

Lisää vinkkejä energiansäästöön osoitteesta www.energiansaastoviikko.fi