Syyskuun alusta Kaupan liiton kauppapoliittinen toiminta sai vahvistusta, kun kauppatieteiden maisteri Hannu Kyyhkynen aloitti liitossa.

Hannu on Kaupan liiton ja Teknisen kaupan yhteinen työntekijä: Kaupan liitossa Hannu on kauppapoliittinen asiantuntija ja Teknisen kaupan ja palveluiden yhdistyksessä korjaamolaitetoimittajien, maastoajoneuvo-, moottoripyörä-, pienkone- ja rengasvalmistajien jaoston asiamies.

Kaupan liitossa Hannun työhön kuuluu kaupan esteiden ennakointi ja poistaminen.

Kyyhkynen lennähti kaupan liittoihin Nissan Nordic Europe Oy:stä, jossa hän toimi Suomen-maaorganisaatiossa yritysmyynnistä vastaavana myyntipäällikkönä. Vuosina 2000—2006 Kyyhkynen oli Talent Partners Oy:n osakas ja viimeksi yhtiön myyntijohtaja.

"Kaupan liittojen työ kiinnosti, koska se tarjosi mahdollisuuden yhdistää aikaisempaa osaamistani suomalaisen yrityselämän kehittämiseen. Olen aikaisemmissa töissäni ollut paljon tekemisissä julkisen sektorin kanssa, ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen kiinnosti. Tässä siihen on mahdollisuus", Hannu kertoo.

"Olen myös usein ollut mukana uusien käytäntöjen rakentamisessa ja käyttöönotossa. Suomalainen elinkeinoelämä on kaiken kaikkiaan mielenkiintoisessa vaiheessa. Niin yrityksissä kuin yhdistyksissäkin on tulevaisuudessa aivan uudenlainen ote. Kansainvälistyminen, sähköisen liiketoiminnan kasvu ja muutokset lainsäädännössä aiheuttavat jatkuvia muutospaineita kaupan arvoketjuihin. Yritysten täytyy pystyä terveellä tavalla kyseenalaistamaan kilpailustrategiansa ja toimintamallinsa, jotta ne pystyvät nopeammin vastaamaan alati muuttuvaan kilpailuympäristöön. Yhdistysmaailmassa keskeistä on miettiä, mitä ja miten lisäarvoa jäsenille voidaan tehokkaammin tuottaa", hän jatkaa.

Yhden päivän työtuttavuuden perusteella 47-vuotias Hannu on sosiaalinen, myönteinen ja helposti lähestyttävä. Lohjalla asuvan perheen ainoa lapsi on jo muuttanut pois kotoa. Kyyhkynen harrastaa lukemista laaja-alaisesti sekä liikuntaa. Vapaa-aika kuluu usein mökillä Kuusamossa.