Pääkaupunkiseudun osuuskauppa HOK-Elanto aloittaa tervehdyttämisohjelman ABC-ketjussa. Kolme asemaa lopetetaan, mutta henkilökunnan työsuhteet jatkuvat.
kuva: SOK / Lauri Mannermaa

HOK-Elannossa on päätetty aloittaa tervehdyttämisohjelma liikennemyymälöiden ja polttonestekaupan kannattavuuden parantamiseksi. Alalla on ollut kannattavuusvaikeuksia kiristyneen kilpailun takia.

”Kaupan aukiololainsäädännön muutos vuoden 2009 lopulla, poisti liikennemyymälöiltä kilpailuedun, jonka korvaaminen on ollut haastavaa. Samanaikaisesti polttonestekaupan hintakilpailu on asettanut entistä kovemmat kannattavuusvaatimukset yksiköiden muulle toiminnalle”, toimialajohtaja Markku Kuusinen kertoo.

Tervehdyttämisohjelmassa suljetaan kolme ABC-asemaa. Pukinmäen ABC & Deli suljetaan ensi syyskuussa, koska mittarikentän ikä on tulossa tiensä päähän eikä nykyinen maanvuokrasopimus mahdollista mittavia jatkoinvestointeja.

Syyskuussa suljetaan myös Järvenpään ABC-liikennemyymälä, joka on ollut tappiollinen jo useamman vuoden ajan. Paikalla jatkaa ABC-automaattiasema.

Vuosaaren Sataman liikennemyymälä suljetaan jo heinäkuussa, koska kehitys on jäänyt selvästi alle odotusten. Aseman alakerrassa toimivat Deli Kahvibaarin ja Alepan toiminta kuitenkin jatkuu ABC-automaattiaseman kanssa.

HOK-Elannosta kerrotaan, että liikenneasemien sulkemiset vaikuttavat henkilökunnan sijoittumiseen ja toimenkuviin, mutta työsuhteet osuuskaupan ABC-ketjussa kuitenkin jatkuvat.