Kaupan liitto ja Pam sopivat viime syksynä sunnuntaiaukiolosta. Sopimuksen mukaan kaupoissa maksettaisiin sunnuntai-iltalisä kaksinkertaisena isänpäivän ja joulupäivän välisenä aikana uuden aukiololain astuttua voimaan.

Suomenmaassa on ollut uutinen, jonka mukaan hallitusosapuolet pyrkivät aikaistamaan sunnuntaikaupan vapauttamista jo joulukuun alkuun. Lehden uutisen mukaan työntekijäpuolta innostaa asiassa ylimääräinen jouluraha. Jutun perusteella joulurahasta voi saada virheellisen käsityksen, että kyseessä on jonkinlainen myyntiin sidottu bonus.

Kaupan liitto ja Pam ovat kuitenkin sopineet, että iltalisä maksetaan kaupan työntekijöille sunnuntaisin marras- ja joulukuussa kello 18.00 - 24.00 kaksinkertaisena. Tästä uudesta korvauksesta on käytetty myös nimeä hulabaloo-lisä. Pamin ja Kaupan liiton väliseen sopimukseen sunnuntaiaukiolosta ei ole tullut muutoksia.

Sunnuntaiaukiololain astuttua voimaan kello 00.00 – 06.00 tehdystä työstä maksetaan puolestaan yölisä, jonka suuruus 50 %:lla korotettu iltalisä.

Kaupan liiton ja Pam:n SOPIMUS SUNNUNTAIAUKIOLOSTA 20.11.2008

Lue myös muut aiheeseen liittyvät artikkelit:
Lehti: Sunnuntaikauppa laajenemassa jo joulukuussa 9.10.2009