Järvenpäässä halutaan tarjota kesätyömahdollisuus jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle nuorelle. Kevään ajan käynnissä ollut Ysit kesäduuniin -kampanja huipentui perjantaina 17.5. koululaistapahtumaan Järvenpään lukiolla. Ysit kesäduuniin -kesätyökampanja on rohkea haaste, josta toivotaan syntyvän kaikkiin kuntiin ja kaupunkeihin leviävä kesätyömalli.

Yli 400 järvenpääläistä peruskoulunsa päättävää nuorta kokoontui Järvenpään lukiolle kuulemaan asiaa kesäduuneista. Paikalla kertomassa oli paikallisten yritysten edustajia ja työnantajia sekä Järvenpään kaupungin, Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjan ja Talous ja Nuoret TAT:n edustajia.

Pomot ysien grillissä

Ysiluokkalaiset pääsivät grillaamaan paikallisia pomoja kysymyksillään mm. siitä, millaisia kesätyöntekijöitä yrityksiin tarvitaan, mitä kannattaa sanoa haastattelussa, millainen oli oma ensimmäinen kesätyökokemus ja kuinka paljon se jännitti. Vastaamaan pääsivät kauppias Markku Hautala Järvenpään Citymarketista, Roope Lehtoranta Ohoi Creative -suunnittelutoimistosta ja Miia Karhu elokuvateatteri Studio 123:sta. Pomojen mukaan omatoimisuus ja -aloitteisuus ovat kesätyöntekijän tärkeimpiä ominaisuuksia. ”Kun yksi hylly on täytetty, ei pidä jäädä vain odottelemaan seuraavaa työtehtävää”, täsmentää Markku. Hänen mukaansa heille tulee vuosittain 600–700 työhakemusta. Joukossa on aina todella upeita nuoria työntekijöitä, ja haasteena on se, että miten heidät saa bongattua tuon valtavan hakemusmäärän joukosta. ”Kertokaa siis meille rohkeasti, että olette hyviä”, hän rohkaisee.

Kokeile itse ja muista kysyä

Yhteistyökumppaneina toimivien yritysten edustajat kertoivat nuorille, miten töihin kannattaa asennoitua ja millaisia urapolkuja kesätöistä on mahdollista syntyä. Järvenpään Prisman palvelupäällikkö Riku Rusilan mukaan päivittäisessä asiakaspalvelutyössä kannattaa aina kokeilla ratkaista asia itse, ennen kuin pyytää työkaverilta apua. Näin oppii parhaiten. HOK Elannon rekrytointivastaava Tuija Kaasalainen kertoi, että S-ryhmässä on monia taitekohtia astua kaupan alan urapolulle – koululaisharjoittelu, kesätyö ja vakituinen työsuhde – ja työnantaja tukee näissä kaikissa tilanteissa. Järvenpään Lidl-myymälän myymäläpäällikkö Antti Saarinen korosti uuden työntekijän antamaa ensivaikutelmaa sekä kolmen K:n sääntöä, joka on ”kysy, kysy ja kysy”.

Järvenpään Citymarketin kassaosaston esimiehenä työskentelevä Laura Tolvanen kertoi oman uratarinansa; hän on aloittanut jouluapulaisena, jäi viikonlopputyöntekijäksi, tuli työharjoitteluun, kiinnostui kaupan alasta tosissaan ja suoritti Citymarket-ketjun päällikkövalmennuksen. Tolvanen korosti, että hyville tyypeille on ketjussa töitä tarjolla. Tokmannin henkilöstön kehittämispäällikkö Heidi Piirto korosti asenteen merkitystä kesätyössä, sillä kaupassa voi törmätä kaikenlaisiin tilanteisiin.

Kaksi järvenpääläistä ysiluokkalaista, Kiara ja Senni, ovat molemmat hakeneet kevään aikana aktiivisesti kesätöitä, ja Senni on jo onnistunut saamaan töitä. Senni toivoo, että hän saa hyvää oppia työn tekemisestä ja että tutustuu uusiin ihmisiin. Kiaralle työnhaku ei vielä ole tuottanut tulosta, mutta hän sanoo edelleen etsivänsä ja olevansa avoimin mielin eri työpaikkojen edessä.

Tukea nuorille työnhakuun ja työelämään

VMP Urapalvelun tuottaman Pikaduuni.fi:n kautta voi vielä saada kesätöitä. Kaikki Pikaduuni-hakemuksen täyttäneet kutsutaan haastatteluun. Paikallinen Ohjaamo puolestaan auttaa nuorta miettimään, millainen kesätyö hänelle voisi sopia.

Talous ja Nuoret TAT:n  talous- ja työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen kertoi lopuksi Duunikoutsi-mobiilisovelluksesta. Sen avulla nuoret voivat kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua. Se toimii nuoren henkisenä tukena työnhaun taipaleelle. Sovellus on suunniteltu auttamaan nuorta omien vahvuuksiensa tunnistamisessa ja itsetuntemuksen kehittämisessä. Se avaa myös työelämän pelisääntöjä ja kertoo nuorelle tämän oikeuksista ja velvollisuuksista.

Taustaa kampanjasta:

Ysit kesäduuniin -kesätyökampanja on Järvenpään kaupungin järjestämä haaste yhteistyössä Talous ja nuoret TATin, Kaupan liiton, Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjan sekä OP Keski-Uusimaan kanssa. Tahot haastavat Järvenpäässä toimivat työnantajat tarjoamaan kesätyöpaikkoja yhdeksäsluokkalaisille nuorille ja yhdeksäsluokkalaiset hakemaan rohkeasti kesätöitä. Myös nuorten vanhemmat on haastettu mukaan kannustamaan nuoria kesätöiden hakemiseen. Tavoitteena on, että jokainen peruskoulunsa päättävä järvenpääläinen saisi kesätyöpaikan kesällä 2019.