Kaupan liiton toimitusjohtajan tehtävästä vuodenvaihteessa eläkkeelle siirtynyt Juhani Pekkala jatkaa työtä kaupan ja palveluiden parissa. Aalto-yliopiston Executive in Residence -tehtävässä Pekkalan tavoitteena on tuoda uutta tietoa ja näkemyksiä kaupan alan murroksesta ja alan yritysten muuttuvista osaamistarpeista yliopistoon sekä auttaa syventämään alan tutkimuksessa tärkeitä suhteita elinkeinoelämään.

Kaupan alan nopea kansainvälistyminen ja digitalisoituminen luovat uusia osaamistarpeita, joihin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu pyrkii vastaamaan sekä opetuksen että tutkimuksen keinoin, Aalto-yliopiston tuoreessa aihetta käsittelevässä uutisessa kerrotaan.

”Tiivis yhteistyö elinkeinoelämän suuntaan on aina ollut luonteenomaista sekä kaupan opetukselle että kaupan alaan keskittyvälle tutkimustyölle. Juhani Pekkalan kokonaisvaltainen näkemys kaupan alalta sekä hänen laajat verkostonsa ja kontaktinsa alan johtaviin yrityksiin auttavat meitä kehittämään niin kaupan opetustarjontaamme kuin tunnistamaan alan ajankohtaisia tutkimustarpeita”, professori ja markkinoinnin laitoksen johtaja Arto Lindblom kertoo Aalto-yliopiston uutisessa.

Pekkala työskenteli 11 vuotta Kaupan liiton toimitusjohtajana. Lisäksi hänellä on takanaan pitkä ura suomalaisissa mediataloissa, muun muassa Helsingin Sanomissa ja Taloussanomissa.

”Kaupan alaa haastaa yhä koveneva kansainvälinen kilpailu. Suomessa toimiva kauppa tarvitsee menestyäkseen osaajia, jotka osaavat käsitellä tietoa, analysoida sitä ja ymmärtää asiakkaiden tarpeet entistä paremmin. Aalto-yliopistolla on erinomaiset mahdollisuudet vastata tähän tarpeeseen. Olen iloinen, että voin olla mukana kehittämässä alan koulutusta”, Juhani Pekkala toteaa.

Juhani Pekkalan kausi Executive in Residence -tehtävässä on kaksivuotinen.

Executive in Residence -nimikettä käytetään arvostetuista ylemmän johdon henkilöistä, akateemisista tai yhteiskunnan johtajista tai asiantuntijoista, jotka on kutsuttu Aalto-yliopistoon. Kauppakorkeakoulun Executive in Residence -tehtävässä toimivat tällä hetkellä Esko Aho, Gautam Basu, Juha Blomster, Bruce Oreck, Juhani Pekkala, Osmo Soininvaara ja Juha Äkräs.

Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta