Vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla nähtiin merkkejä matkaviestinmarkkinoiden kilpailun piristymisestä: Uusia liittymiä avattiin, numeroita siirrettiin ja HD-televisioita hankittiin enemmän kuin edellisvuonna.

Viestintävirasto kertoo tiedotteessaan, että matkaviestinnumeroita siirrettiin noin 40 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Mobiililaajakaistaliittymien sekä matkaviestinverkossa siirretyn datan määrä jatkoivat voimakasta kasvuaan.

Matkaviestinliittymien määrä kasvoi mobiililaajakaistaliittymien vauhdittamana lähes 7,3 miljoonaan liittymään. Vuoden 2008 lopusta liittymämäärä kasvoi reilut kuusi prosenttia. Matkapuhelinliittymien markkinajohtajuus vaihtui, kun Elisan liittymämäärä kasvoi suuremmaksi kuin sen kilpailijoilla. Matkapuheluminuuttien määrän kasvu hidastui ja matkapuhelujen määrä kääntyi jopa kahden prosentin laskuun.

Vuoden 2009 kesän jälkeen Suomessa oli lähes 2 250 000 laajakaistaliittymää, mikä oli seitsemän prosenttia enemmän kuin vuoden 2008 lopussa. Pääosa kasvusta selittyy mobiililaajakaistaliittymillä, joiden määrä kasvoi yli 180 000 liittymällä. Myös langattomasti toteutettujen ja kaapeliverkossa tarjottujen laajakaistaliittymien määrä kasvoi tasaisesti.

HD-valmius eli valmius ottaa vastaan televisiolähetyksiä teräväpiirtona on hitaasti yleistynyt suomalaisissa tv-talouksissa. Vuoden 2009 touko-kesäkuun vaihteessa noin 27 prosentissa tv-talouksia oli teräväpiirtonäytöllinen litteä televisio.