Suomen ensimmäinen, pelkästään käsin tehtyjen tuotteiden ja käsityötarvikkeiden myyntiin tarkoitettu verkkokauppapaikka Taitomaa.fi on avattu.

Viikon koekäytön aikana Taitomaa.fi on saanut innostuneen vastaanoton myyjiltä.

"Tavoitteemme on nostaa käsin tehtyjen tuotteiden arvostusta ja helpottaa paitsi niiden saamista myös myymistä. Monet harrastajat haluaisivat myydä tuotteitaan, mutta helppoa kanavaa siihen ei ole ollut. Ammattilaisillekaan ei ole ollut kauppapaikkaa, johon olisi koottu kaikkien tarjonta ja jossa silti voisi tehdä kauppaa omalla brändillään", idean äiti, Taitomaa.fi-sivuston päätoimittaja Maija-Liisa Ihanus sanoo.

Käsin tehdyt tuotteet viestivät aitouden, ajan ja vaivan arvostamisesta.
"Runsas sata vuotta sitten käsityö oli ainakin Suomen maaseudulla välttämättömyys ja elinehto. Se oli tekemisen tapa, koska teollisesti tuotettuihin tavaroihin ei ollut varaa. Käsin tekeminen oli ainoa vaihtoehto selviytyä arjesta", museolehtori Raija Manninen Suomen käsityömuseosta sanoo.
"Nyt käsityöllä tarkoitetaan sitä, miten tuotetta ei nimenomaan ole valmistettu. Käsityö on slow-ajattelun ytimessä, käsin tehty tuote koetaan ajan kanssa tehdyksi luomutuotteeksi", hän jatkaa.

Seuraavaksi Taitomaa-tiimi käynnistää aktiivisen käyttäjärekrytoinnin.
"Tavoite on, että suomalaisilla olisi joululahjaostoksiinsa käytettävissään aivan uusi vaihtoehto. Toivomme Taitomaassa olevan tuolloin niin paljon myyjiä, että asiakkailla olisi runsaasti valinnanvaraa", kehityspäällikkö Henrik Keinonen Vendep Oy:stä sanoo.

Palveluun toivotaan mukaan niin alan harrastajia kuin ammattilaisia sekä tarvikkeiden myyjiä. Myös miehiä toivotaan saatavan niin myyjiksi kuin ostajaksin.
"Nikkaroivien miesten tuotteille olisi kysyntää. Monessa kodissa kaivataan omanlaista nukkekotia, ja samoin esimerkiksi pienten mittatilaushyllyjen tarve on loputon. Taitomaan avulla sellaisia olisi mahdollisuus saada myös omilla mitoilla. Moni kaupunkilaisperhe myös tuskailee syksyisin, mistä saisi kunnollisia villasukkia samaan aikaan kun mummot kutovat niitä yli oman suvun tarpeen", Maija-Liisa Ihanus huomauttaa.

Tutustu käsitöiden verkkokauppaan osoitteessa Taitomaa.fi.