Kaupan liitto panostaa kevään aikana nuoriso- ja alalletuloviestintään ja tekee yhteistyötä nuorten työllistymismahdollisuuksien parantamisessa.

Kauppa haluaa kertoa nuorille alan osaamistarpeista ja urapoluista sekä siitä, minkälaisella koulutuksella kaupan alalle on mahdollista työllistyä. Tavoitteena on helpottaa nuorten ammatinvalintaan liittyvää päätöksentekoa. Nuoret ja talous TAT:n (ent. Taloudellinen tiedotustoimisto) Kun koulu loppuu -verkkosivustolla esitellään laajasti kaupan alaa.

Maaliskuu on sivustolla kaupan teemakuukausi, joten kävijä ohjataan jo etusivulta tutustumaan kaupan alaan. Kuluva kuukausi on hyvä ajankohta erityisnäkyvyydelle, sillä yhteisvalinnat ovat käynnissä ja nuoret pohtivat alavalintojaan. Jutuissa ja videoissa alan nuoret ammattilaiset kertovat työstään, koulutuksestaan ja urasuunnitelmistaan. Esiteltäviksi on valittu sekä perusammattitehtäviä että korkeakoulutusta vaativia työtehtäviä. Myös kesätyöntekijät pääsevät ääneen.

Sivustolle on lisätty yksi uusi ammattiesittelyvideo, palvelumuotoilijan työstä kertova klippi. Lisäksi sivuston asiantuntijablogissa ääneen pääsee liikkuvaa ja monipuolista aluepäällikön työtä tekevä Janina. Kaupan alasta kertovia videoita ja juttuja jaetaan sosiaalisessa mediassa maaliskuun ajan.

Kaupan liitto mukana nuorten työllistämishankkeissa

Kevään kuluessa kauppa tekee yhteistyötä myös nuorten työllistymismahdollisuuksien parantamisessa. Kaupan liitto on käynnistänyt Helsingin kaupungin Nuorten palveluihin kuuluvan Ohjaamo Helsingin ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa pilottihankkeen, jonka myötä neljätoista työtöntä 18−29-vuotiasta nuorta aloittaa uudenlaisen tuetun työpolun kaupan alalle. Kun työkokeilujakso on onnistuneesti suoritettu, saa nuori vähintään kesätyön HOK-Elannolta, Tokmannilta tai Mustilta ja Mirriltä.

Lue lisää >>

Lisäksi Kaupan liitto on mukana Ysit kesäduuniin -kesätyökampanjassa Järvenpäässä, jossa halutaan tarjota kesätyömahdollisuus jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle nuorelle. Ysit kesäduuniin -kesätyökampanja on rohkea haaste, josta toivotaan syntyvän kaikkiin kuntiin ja kaupunkeihin leviävä kesätyömalli.

Lue lisää >>