Kauppa kasvoi maaliskuussa vauhdikkaasti. Vahvinta kasvu oli auto- ja tukkukaupassa, mutta myös vähittäiskauppa ylsi parin prosentin kasvuun. Myös kaupan palkkasumman kasvu jatkui.

Tilastokeskuksen mukaan kauppa kääntyi selvään kasvuun maaliskuussa. Vahvinta kasvu oli tukkukaupassa ja autokaupassa. Tukkukaupan liikevaihto kasvoi maaliskuussa 10,7 prosenttia ja hintavaihtelusta puhdistettu myynnin määrä 4,4 prosenttia.

Autokaupan liikevaihto ja myynnin määrä kasvoivat noin 10.5 prosenttia.

Myös vähittäiskauppa kasvoi maaliskuussa. Liikevaihto ja myynnin määrä kasvoivat reilut 2 prosenttia viime vuodesta.

Vähittäiskaupan toimialoista myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa 0,7 prosenttia. Sen sijaan tavaratalokaupassa myynti supistui 1,2 prosenttia viime vuodesta.

Etenkin päivittäistavarakaupan kasvua vauhditti pääsiäinen, joka tänä vuonna ajoittui maaliskuulle.

Koko kaupan liikevaihto ylsi näin ollen lähes 8 prosentin kasvuun ja myynnin määräkin reilut 4 prosenttia. Koko alkuvuosi näyttää vähittäiskaupan osalta 2 prosentin kasvua. Autokaupan liikevaihto on tammi-maaliskuussa 7 prosenttia plussalla ja tukkukaupan lähes 10 prosenttia.

Palkkasumma kasvanut vahvasti autokaupassa

Kaupan piristyminen näkyy myös kaupan palkkasummakehityksessä. Maaliskuussa kaupan alan palkkasumma, eli työntekijöille maksettujen palkkojen summa, kasvoi edellisvuodesta 1,5 prosenttia.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset. Hyvän liikevaihtokehityksen siivittämänä kasvanut palkkasumma on kasvanut etenkin autokaupassa. Tammi-maaliskuussa autokaupan palkkasumma näyttää lähes 4 prosentin kasvua.

Tukkukaupassa palkkasumma on kasvanut tammi-maaliskuussa 2,5 prosenttia, mutta vähittäiskaupassa palkkasumma on supistunut viime vuodesta.