Maailman sadan vastuullisimman yrityksen listalta löytyy seitsemän suomalaista yritystä vuonna 2019. Yksi niistä on Kesko, joka listattiin maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi.

Kesko löytyy vuoden 2019 Global 100 -listalta sijalta 88. Lista julkaistiin Maailman talousfoorumissa Davosissa. Listauksen tekee kanadalainen Corporate Knights -julkaisu, joka arvioi yrityksiä ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittareilla. Listaa varten analysoidaan noin 7500 listattua yhtiötä, joita verrataan muihin alansa toimijoihin maailmanlaajuisesti.

Suomesta listalle pääsivät Keskon lisäksi Neste, Outotec, UPM-Kymmene, Metso ja Nokia. Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on päässyt listalla joka vuosi sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2005.

Energiatehokkuutta ja tehokasta logistiikkaa

Kesko on omalta osaltaan tehnyt jo pitkään työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Se on asettanut omalle toiminnalleen ja toimitusketjulleen kunnianhimoiset päästötavoitteet. K-ryhmän päästöjä vähennetään uusiutuvalla energialla, kauppojen energiatehokkuudella sekä tehokkaalla logistiikalla.

”Kaikki Keskon hankkima sähkö Suomessa on tuotettu uusiutuvalla energialla, joko vesivoimalla tai bioenergialla. Yli 30:n kauppamme katolla on aurinkovoimala, ja olemme Suomen suurin aurinkoenergian tuottaja ja käyttäjä. Rakennamme parhaillaan myös koko maan kattavaa sähköautojen latausverkostoa kauppojemme yhteyteen”, sanoo K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander.

Kuva: 123RF