Lidl ja YIT rakentavat vuoden loppuun mennessä pienliikekeskuksen Vantaan Tammistoon. Liikekeskuksen rakentaminen on aloitettu kesäkuussa 2009 ja se nousee Lidln nykyisen myymälän viereen.

Tammiston liikekeskus Tammi on ensimmäinen ympäri Suomen toteutettavista pienliikekeskuksista, joita YIT kehittää saksalaisen päivittäistavarakauppaketju Lidl:n myymälöiden yhteyteen. Pieniä ostoskeskuksia rakennetaan noin 20 vuoteen 2012 mennessä. Ne sijoittuvat asutuksen läheisyyteen ja liikenneväylien varteen tai olemassa oleviin suurempiin kaupan keskittymiin.

YIT:n kehittämä liikekeskuskonsepti on luotu palvelemaan lähialueien asukkaita. Liikekeskuksiin tulee päivittäisiin asiointiin keskittyviä palveluita kuten videovuokraamoita, lounasravintoloita ja kahviloita.

Vantaan kaupungin yrityspalvelujohtaja Leea Markkula-Heilamo on erittäin tyytyväinen pienliikekeskuksen tuloon vantaalle.
– Tammiston alueen asukkaiden kaupalliset lähipalvelut monipuolistuvat mukavasti pienliikekeskuksen myötä, toteaa Markkula-Heilamo YIT:n tiedotteessa.