Keväiseksi perinteeksi muodostunutta Kirjan ja ruusun päivää vietetään Suomessa tiistaina 23. huhtikuuta. Kampanjaan osallistuu runsas sata kirjakauppaa eri puolilla maata.

Kirjan ja ruusun päivä on alun perin katalonialainen perinne, jonka perustan loi barcelonalainen kirjakauppias. Perinteen mukaan Kirjan ja ruusun päivänä mies antaa naiselle punaisen ruusun, nainen puolestaan miehelle kirjan.

Suomessa kampanjaan osallistuvat kirjakaupat juhlistavat 23.4. niin kirjallisuutta, tarinoita kuin lukemistakin. Lukijoille tarjotaan erilaisia tapahtumia, kirjailijoiden ja lukijoiden kohtaamisia ja hyviä kirjatarjouksia.

Tänä vuonna kampanjakirjakaupat antavat jokaiselle vähintään 15 eurolla kirjoja ostavalle asiakkaalleen Mira Malliuksen suunnitteleman uniikin Karhu ja kirja -kangaskassin 23.−28.4. Ekologinen kangaskassi on suunniteltu erityisesti Kirjan ja ruusun päivää varten eikä sitä ole saatavilla enää kampanjan päätyttyä.

”Kutsumme kaikki kirjanystävät täyttämään kampanjakassin omilla suosikkikirjoillaan ja miksei myös lahjahankinnoilla. Kevään korvilla on julkaistu jo paljon hyviä uutuuskirjoja, ja esimerkiksi piha- ja puutarhakirjojen tarjonta on luonnollisesti parhaimmillaan”, kertoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

”Facebookista löytyy Suomen suurin lukupiiri -ryhmä, johon kannattaa liittyä mukaan. Samalla pääsee osallistumaan kampanja-arvontoihin ja nappaamaan parhaat lukuvinkit”, Karlsson kannustaa.

Minkä kirjan sinä valitset?