Seuraavan hallituksen työlistalla osaamiseen ja innovaatioihin panostamisen on oltava kärjessä, yhdessä kunnianhimoisten työllisyystekojen ja talouskasvua tukevan veropolitiikan kanssa, Mari Kiviniemi totesi Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Itsenäisyyden juhlassa 5. joulukuuta. Kiviniemi painotti osaamisen merkitystä tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentajana.

Mari Kiviniemi muistutti juhlapuheessaan monista onnistumisista, joista suomalaiset voivat olla ylpeitä, mutta myös tulevaisuuden haasteista. Suomi esimerkiksi näyttäytyy useissa OECD:n mittauksissa varsinaisena mallimaana, ja suomalainen koulutus on saavuttanut myönteisiä tuloksia. Silti koulutusjärjestelmässämme on yhä runsaasti kehittämisen varaa, niin peruskoulun osalta kuin elinikäisen oppimisen varmistamiseksi.

”Laadukas koulutus on Suomelle vahvuustekijä, josta on entistäkin tiukemmin pidettävä kiinni. Osaaminen on ollut se punainen lanka, joka on nostanut Suomen maailman kehittyneimpien maiden kärkijoukkoihin. Se on paras tae sille, että pärjäämme nopeasti muuttuvassa maailmassa myös seuraavat sata vuotta”, Kiviniemi totesi.

”Seuraavan hallituksen työlistalla osaamiseen ja innovaatioihin panostamisen onkin oltava kärjessä. Aivan yhtä tärkeällä sijalla ovat työllisyyden, yrittäjyyden ja yritystoiminnan edellytykset”, hän jatkoi. ”Ennustettava ja riittävän matala verotus, työhön ja yrittäjyyteen kannustava sosiaaliturva sekä vapaat ja vastuulliset markkinat takaavat Suomen menestyksen. Näillä eväillä pystymme huolehtimaan siitä, että Suomi pärjää jatkossakin muuttuvassa maailmassa ja kovassa kansainvälisessä kilpailussa, työllisyys ja talous kasvavat ja onnistumme vastaamaan myös ilmastonmuutoksen haasteeseen.”

Mari Kiviniemi piti juhlapuheen Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Itsenäisyysjuhlassa 5.12. Seinäjoki Areenalla. Kiviniemi on juuri siirtynyt OECD:n apulaispääsihteerin monivuotiselta näköalapaikalta Pariisista Suomeen ja aloittaa työn Kaupan liiton toimitusjohtajana vuoden vaihteessa.