Lähde: Marimekko

Marimekko-konsernin liikevaihto laski kysynnän heikkenemisen takia lähes 13 prosenttia tammi-keskäkuussa 2009. Marimekko ennustaa myös loppuvuodelle liikevaihdon laskua kymmenellä prosentilla ja liiketuloksen selvää laskua.

Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila kertoo, että kulutuskysynnän raju supistuminen vähensi Marimekon myyntiä niin Suomessa kuin ulkomailla.
"Kysynnän heikkeneminen vaikutti erityisen voimakkaasti myyntiin kotimaisille ja ulkomaisille jälleenmyyjille. Marimekon omien myymälöiden myynti oli vertailukauden tasolla. Myönteinen poikkeus markkinakehityksessä oli Japani, jossa kasvu jatkui erittäin vahvana uusien myymälöiden vauhdittamana. Muilla tärkeimmillä vientimarkkina-alueilla ja Suomessa myynti laski", Ihamuotila jatkaa.

Osavuosikatsauksensa yhteydessä Marimekko-konserni ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut mahdollisista lomautuksista ja pysyvistä henkilöstövähennyksistä Suomessa. Pysyvän kokonaisvähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 35 henkilöä.

Marimekko-konsernin palveluksessa oli heinäkuun 2009 lopussa yhteensä 407 henkeä, joista ulkomailla työskenteli 16 henkilöä.