Supermarkettien tarjousmyynti ja siitä aiheutuva elintarvikejäte on yhtenä kehittämiskohteena Englannin hallituksen uudessa elintarviketurvastrategiassa. Strategia on rakennettu seuraavia 40 vuotta silmällä pitäen.

Strategia suhtautuu erittäin kriittisesti "Osta yksi, saat toisen kaupanpäälle" -tarjouksiin, joilla kuluttajia kehoitetaan hankkimaan tuotteita, joita he eivät tarvitse, ja jotka päätyvät loppujen lopuksi roskakoriin.

Uudessa strategiassa on laskettu, että vähentämällä elintarvikejätteen määrää, pienentyvät myös hiilidioksidipäästöt. Strategia kannustaa myös kevyemmän ja terveellisemmän ruokavalion pariin.

Huomio ympäristövaikutuksiin
Strategian käynnistämistilaisuudessa ympäristösihteeri Hilary Benn kertoi, että viime vuonna maailma heräsi äkilliseen öljyn ja elintarvikkeiden hintojen nousuun.
"Kuitenkin kaikki ympäristövaikutukset ja vaikutukset ihmisen terveydelle jäivät piiloon."
"Kaikkien elintarvikeketjun osien tulee olla mukana tässä projektissa", Benn sanoi The Guardianin haastattelussa.

Hallituksen strategia on elintarvikeasiantuntijoiden mukaan erittäin tervetullut. Heidän mukaansa hallituksen on jarrutettava kuluttajavetoisia markkinavoimia. Strategiaa kohtaan on esitetty myös kritiikkiä. Osa asiantuntijoista näkee, että uusi strategia ei sisällä tarpeeksi merkittäviä muutoksia nykyiseen.