Michael Jackson on kuolleena arvokkaampi kuin elävänä. Jacksonin kuolinuutisen jälkeen hänen levyjään ja musiikkiaan on ostettu kymmenien miljoonien eurojen arvosta vain muutamassa päivässä. Viime yönä Jacksonin "Best-of" -albumi nousi Englannin myydyimpien levyjen listan kärkeen ja neljä muuta levyä TOP20-listalle.

Musiikkiteollisuuden analyytikko Eamonn Forde sanoo Telegraphin haastattelussa, että moni sellainen, joka ei ole koskaan aikaisemmin kuunnellut Popin kuningasta, ostaa nyt Jakcsonin musiikkia. Verkkokaupasta ostaminen on tehnyt hankinnasta niin helppoa. Viime perjantaina Jacksonin levyt täyttivät kaikki Amazonin myyntilistojen TOP14 -sijaa.

Todellinen kultasuoni tähden perikunnalle tulee kuitenkin musiikin rojalteista. Tällä hetkellä kaikki radioasemat ympäri maailmaa soittavat Michael Jacksonin musiikkia. Sony Music on lisäksi aloittanut jo uuden kokoelmalevyn tuottamisen.

"Suoraan sanottuna, mies saattaa olla kuolleena arvokkaampi kuin eläessään", heitti Hit Factoryn Jerry Reisman. Kyseisessä studiossa Jackson levytti kuuluisan Thriller-levynsä.