Ulvilassa avataan tällä viikolla Suomen ensimmäinen automaattikyläkauppa. Ruokakomero-kaupan perustaja Sami Lindstedt keksi idean automaatein varustellusta kaupasta pohtiessaan, miten pitää kauppaa paikassa, jossa tavallinen kyläkauppa ei menesty.

Satakunnan Kansa -lehti kertoo, että Ruokakomeron periaatteena on toimia kyläläisten varajääkaappina, josta voi hakea täydennystä keittiöön. Myymälässä on kahdeksan automaattia, joista voi ostaa yhteensä noin 200 eri päivittäistavaraa. Valikoimassa on tuotteita maidosta ketsuppiin ja lehtisalaattiin sekä muita käyttötuotteita, kuten nenäliinoja. Ostokset maksetaan automaattiin sirukortilla tai kolikoilla.

Myyjättömän kaupan kustannukset ovat pienemmät kuin tavallisessa kaupassa, kun paikalla ei tarvita jatkuvasti henkilökuntaa. Tällä hetkellä Sami Lindstedt pyörittää kauppaa itse. Hän hakee tuotteet noutotukusta ja täydentää ne automaatteihin. Tarkoituksena on kuitenkin laajentaa toimintaa nopeasti muuallekin Suomeen.

Lindstedt on saanut TE-keskukselta rahaa myymäläkonseptin kehittämiseen.
"Yksi myymälä ei tuota niin paljon, että sillä pystyisi elättämään edes yhtä ihmistä. Kun yksi myymälänhoitaja kiertää 3-4 myymälää, hänen palkkansa voidaan maksaa ja yritykselle jää jotain", Lindstedt arvioi Satakunnan Kansassa.