Naisten Pukutehdas avasi tiistaina teknologisesti edistyksellisen vaatemyymälän Pietariin. Myymälän asiakkaat voivat kokeilla vaatteita älykkäissä rfid-tekniikkaa hyödyntävissä sovitustiloissa. Vastaavanlainen myymälä avattiin Hollolassa viime marraskuussa.

Sovitustilan kosketusnäytöiltä voi katsoa lisätietoja tuotteista, ehdotuksia yhteensopivista vaatteista ja asusteista sekä tilata eri tuotteita tai kokovaihtoehtoja suoraan sovitustilaan. Käytössä ovat myös rfid-etätunnisteita lukevat, asiointia nopeuttavat kassapäätteet.

Naisten Pukutehdas on voittanut teknologiallaan myös Golden Tag -palkinnon, joka myönnetään yritykselle, joka on tehokkaasti parantanut logistisia ketjujaan ja myyntiään rfid-tekniikan avulla.

Viiden vuoden kuluessa yrityksen on tarkoitus perustaa Pietarin seudulle ja muualle Venäjälle parikymmentä NP-myymälää, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Risto Rosendahl Kauppalehden haastattelussa. Hänen mukaansa vuokrataso on palannut Pietarissa asialliseksi ja mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen naapurimaassa.

Kaikkiin Naisten Pukutehtaan tuotteisiin liitetään rfid-etätunnisteet jo valmistusvaiheessa, jonka jälkeen tunnisteissa olevia tietoja luetaan useassa pisteessä aina keskusvarastoon asti. Mahdollisuus seurata tavaravirtoja reaaliaikaisesti tuo säästöjä sekä logistiikassa että valmistuksessa.

Tavaravirtatietoa voidaan hyödyntää muun muassa hyllytilan suunnittelussa ennen tuotteiden saapumista sekä varashälyttiminä.