Pirkka Sensitive pyykinpesunesteelle on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Tuote on nestemäisistä kuluttajille tarkoitetuista pyykinpesuaineista ainoa, jolle merkki on myönnetty.

Joutsenmerkki takaa, että tuotteen raaka-aineet ovat mahdollisimman turvallisia niin ympäristölle kuin terveydellekin. Tämä on tärkeää, sillä pesuneste joutuu käytön jälkeen vesiympäristöön ja jäämiä siitä voi jäädä tekstiileihin.

"Pirkka-sarja tunnetaan jo erinomaisesta laadusta ja edullisesta hinnasta, mutta haemme myös koko ajan lisää vastuullisia tuotteita", kertoo Ruokakeskon ostopäällikkö Salla Tuuri.
"Tavoitteenamme on laajentaa Joutsenmerkki-tuotteiden määrää."

Joutsenmerkin vaatimukset mm. rajoittavat vesiympäristössä vaikeasti hajoavien raaka-aineiden määriä. Ne myös säätelevät herkistävien aineiden, kuten hajusteiden käyttöä. Muiden herkistävien aineiden kuin hajusteiden käyttö kielletään kokonaan. Paitsi turvallisuudesta ympäristölle ja käyttäjälle, Joutsenmerkki kertoo myös tuotteen laadusta. Merkin saadakseen pesuaineen tulee läpäistä standardisoidut pesutestit.