Rautia-ketjun lämpösaneerausrekka starttasi käyntiin Ivalossa elokuun lopussa. Taloudellisia lämmitysmenetelmiä ja energiatehokkaita ratkaisuja saneeraukseen ja uudisrakentamiseen esittelevä rekkakiertue kiertää Suomen Rautia-kauppoja syksyn ajan.

"Pidämme tärkeänä, että kuluttajat saavat tietoa asumiseen liittyvän ympäristön kuormituksen vähentämisestä. Haluamme tarjota heille energiatehokkaita lämmitysvaihtoehtoja", sanoo asiakkuuspäällikkö Kai Helpiö Rautia-ketjusta.

"Kaupalla ja sen tarjoamilla palveluilla on merkittävä rooli asumiseen liittyvissä valinnoissa. Jokainen voi tehdä omia, usein pieniltä tuntuvia tekoja ympäristön hyväksi. Esimerkiksi hyvä ilmalämpöpumppu oikein asennettuna säästää energiaa, raikastaa sisäilmaa ja lisää näin myös asumismukavuutta."

Tietoa energiatehokkaasta kodista

Rekkakiertueella Rautia-kaupat kannustavat suomalaisia vähentämään asumiseen liittyvää ympäristön kuormitusta ja antavat käytännön läheisiä vaihtoehtoja. Kaikissa Rautia-kaupoissa on jaossa asiakkaalle ilmainen Kestävän asumisen opas.

"Valinta huomisen hyväksi" -teemalla tehty opas sisältää tietoa energiatehokkaasta kodista, eri lämmitysvaihtoehdoista, vedenkulutuksesta ja lajittelusta sekä kierrättämisestä.

Rautiasta muistutetaan myös kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä. "Kotitalousvähennys kannattaa muistaa remonttien ja asennuksien yhteydessä."

Mukana Rautia-rekkakiertueella ovat muun muassa Panasonic-ilmalämpöpumput, Lämpöässän maalämpöpumput sekä Sanyon ilma/vesilämpöpumput. Rekkakiertue päättyy marraskuun lopulla pääkaupunkiseudulle.

Lämpösaneerausrekka-kiertueaikataulu Rautian verkkosivuilla.