Tullihallituksen tilastojen mukaan sekä viennin että tuonnin lasku jyrkkeni huhtikuussa. Viennin arvo nousi neljään miljardiin euroon eli tämän vuoden korkeimpaan kuukausiarvoon. Vienti jäi kuitenkin 38 % viime vuoden huhtikuuta pienemmäksi.

Tuonti supistui huhtikuussa poikkeuksellisen jyrkästi, sillä tuonnin arvo jäi 43 % pienemmäksi kuin vuoden 2008 huhtikuussa, ilmenee Tullihallituksen ulkomaankaupan ennakkotiedoista.

Viennin arvoa pudottivat erityisesti sähköteknisen teollisuuden tuotteiden sekä kulkuneuvojen viennin väheneminen, mutta myös raudan ja teräksen, koneiden ja laitteiden sekä paperin vienti supistui selvästi. Kulkuneuvovientiin sisältyi huhtikuussa alustoimituksia yli 200 miljoonan euron arvosta. Tuontia painoivat alaspäin öljyn, autojen, koneiden ja sähkötekniikan että malmirikasteiden ja metallien tuonnin supistuminen. Kasvua oli vain lentokonetoimituksissa vajaan 90 miljoonan euron arvoisen konetoimituksen ansiosta.

Sekä viennissä että tuonnissa ulkokauppa väheni selvästi EU-kauppaa jyrkemmin. Suurimmat pudotukset toteutuivat viennissä Yhdysvaltoihin, venäjälle, Ruotsiin ja Saksaan.