Lähde: S-ryhmä

Laki vähittäiskaupan aukiolojen vapautumisesta on parhaillaan käsittelyssä eduskunnan Talousvaliokunnassa ja Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnissa. Tämän jälkeen esitys siirtyy täysistunnon päätettäväksi.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on tällä viikolla kuullut eri alojen asiantuntijoita käsitellessään lakiesitystä vähittäiskaupan aukioloajoista. Kuultavina olivat varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen, toimitusjohtaja Mika Peltonen, johtava asiantuntija Esa Iivonen ja puheenjohtaja Seppo Sintonen. Asian käsittely keskeytettiin. Aikaisemmin valiokunta on kuullut erikoistutkija Irja Kandolinia, piiripäällikkö Kaarina Myyri-Partasta, toimitusjohtaja Osmo Lainetta, toimitusjohtaja Tiina Oksalaa sekä toiminnajohtaja Arja Laurilaa. Asiantuntijoiden kuulemisen jälkeen Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta antaa lausuntonsa täysistunnolle.

Talousvaliokunta on myös päättänyt kutsua asiantuntijoita kuultavaksi. Valiokunnasta arvellaan, että lakiesityksen käsittelyyn ja ensimmäisten asiantuntijoiden kuulemiseen päästään ensi viikolla.

Lakiesityksen HE 84/2009 etenemistä eduskunnassa voi seurata eduskunnan verkkosivuilla sekä valiokuntien omilla sivuilla.

Lue aiheeseen liittyvät uutiset:
Suomenmaa: Sunnuntaikauppa laajenemassa virallisesti jo joulukuussa 9.10.2009
Lehdistötiedote: Liikeaikalakiesitys tyydyttää PAMia ja Kaupan liittoa 28.5.2009