Jo 20. kerran järjestettävä Habitare-messut nostaa vihreät arvot designmaailman keskiöön. Suomen suurimman huonekalu-, sisustus- ja designalan tapahtuman yhteydessä toteutettava EcoDesign-erikoisnäyttely esittelee huippusuunnittelijoiden näkemyksiä siitä, miten ekologisuus voidaan ottaa huomioon tuotteiden elinkaaren eri vaiheissa – estetiikasta ja ergonomiasta tinkimättä.

Habitare avautuu keskiviikkona 9. syyskuuta. EcoDesign-erikoisnäyttelyssä on esillä ekologisia istuimia yli 80 suunnittelijalta tai suunnitteluryhmältä 16 eri maasta.

Kestävän kehityksen problematiikan lisäksi Habitaressa on esillä muun muassa suunnittelukilpailun neljä huikeaa sauna-toteutusta. Habitare-kokoelmaan puolestaan on valikoitu 31 keskeistä design-tuotetta 2000-luvulta.

Habitaressa on myös esillä kaksi oikeaa, täysimittaista taloa: Kannustalon Lato saa ensiesittelynsä Ahead!-designalueella Ulla Koskisen sisustamana. Sanoma Magazines yhteistyökumppaneineen toteuttaa messuille Glorian Kodin, joka on Finndomon moduulirakenteinen uniikkitalo. Kannattaa katsastaa myös Skanno, joka lupaa 350 neliön osastollaan esitellä kotimaisen huippudesignin lisäksi kansainvälistä kohua herättäneitä uutuuksia Milanon messuilta.

Lisätietoja ja aukiolo: www.habitare.fi