Lelukauppaketju Toys “R” Us on ostamassa F. A. O. Schwarzin, yhden Yhdysvaltojen vanhimmista lelukaupoista, kertoo New York Times. F.A.O. on perustettu 1862, ja sen New Yorkin myymälä Viidennellä Avenuella on perinteinen lapsiperheiden matkakohde. Kauppahintaa ei julkistettu.

Toys ”R” Us -yhtiön pääjohtaja Gerald L. Storch kuvaili eilen F.A.O:ta yhdeksi maailman vahvimmista brändeistä, joka on merkittävä osa koko populaarikulttuuria.New Yorkin myymälällä oli muun muassa rooli Tom Hanksin tähdittämässä elokuvassa Big vuonna 1988, jossa Hanks soitti jaloillaan jättimäistä kosketinsoitinta myymälässä.

F. A. O. Schwarzilla on myymälä myös Las Vegasissa, joka sekin siirtyy Toys “R” Us -yhtiölle. Toys “R” Us jatkaa liikkeiden toimintaa F. A. O. Schwarz -nimen alla.

Velkaantunut Toys “R” Us yrittää käyttää taantumaa hyväkseen kasvattaakseen markkinaosuuttaan. Tänä vuonna yhtiö on ostanut muun muassa eToys.comin, babyuniverse.comin ja ePregnancy.com. Yhtiön pahimmat kilpailijat ovat maailman suurin vähittäiskauppa Wal-Mart ja Target.

Toys “R” Usilla on yli 1 500 myymälää maailmanlaajuisesti. Suomessa ketjulla on neljä myymälää Vantaalla, Turussa, Lempäälässä ja Jyväskylässä.