Kaupan liitto käynnisti alkuvuodesta yhdessä kumppaneidensa kanssa pilottihankkeen työttömien nuorten työllistämiseksi kaupan alalle. Kevään aikana ryhmä nuoria on saanut koulutusta, tukea ja harjoitteluaikaa työpaikoilla. Nyt on aika ottaa ensimmäisiä askelia uudella työuralla.

Kaupan liitto, Ohjaamo Helsinki ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto ovat tehneet kevään aikana yhteistyötä luodakseen työttömille nuorille uudenlaisen työpolun kaupan alalle. Koska monet nuoret tarvitsevat työllistyäkseen myös erilaisia elämänhallintataitoja, tarvitaan uudenlaisia tapoja työllistää.

Pilotti aloitettiin kuluvan vuoden helmikuussa rekrymessuilla, kun töitä etsivillä nuorilla oli mahdollisuus kuulla enemmän työstä kaupan alalla ja tavata HOK-Elannon, Tokmannin sekä Mustin ja Mirrin edustajia. Yritysesittelyjen ja työhaastattelujen jälkeen 14 nuorta sai työkokeilusopimuksen.

Opiskelua, harjoittelua ja työelämätaitoja

”Nuorten työkokeilu alkoi koulutusjaksolla Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Ohjaamo Helsingin uraohjaajat ovat puolestaan olleet kevään aikana työpaikoilla tarjoamassa monenlaista tukea, josta ovat hyötyneet niin nuoret kuin työnantajakin”, kertaa Kaupan liiton koulutuspoliittinen asiantuntija Mervi Angerma-Niittylä.

Kaikki pilottiin osallistuneet tahot ovat puhaltaneet yhteen hiileen edistääkseen nuorten työllistymistä ja yhteiskuntaan kiinnittymistä. ”Lähtötilanne on haastava, jos nuorella ei ole koulutusta eikä työkokemusta. Silloin tarvitaan erityistä, jopa yksilöllisesti räätälöityä tukea”, Angerma-Niittylä vahvistaa.

Hanke saa jatkoa

Moni pilottiin osallistunut nuori aloittelee parhaillaan kesätyötä HOK-Elannon, Tokmannin tai Mustin ja Mirrin myymälöissä.

”Kaikki pilottiin lähteneet osapuolet ovat olleet siihen tyytyväisiä. Erityisen onnistuneena on pidetty tiivistä koulutusta ja opettajilta saatua apua, sekä uraohjaajien panosta työpaikoilla. Työnantajat ovat kiitelleet sitä, että pilotti on tehty heille mahdollisimman vaivattomaksi”, Angerma-Niittylä kertaa palautteiden tuloksia. ”Nuorten joukosta on kuulemma löytynyt ihan timanttisiakin työntekijöitä!”

Positiivista palautetta on saatu myös nuorilta. ”He ovat olleet vilpittömän iloisia saamastaan avusta ja mahdollisuudesta päästä töihin. Palautteiden perusteella nuoret on otettu upeasti vastaan työpaikoilla”, Angerma-Niittylä kertoo.

Kokemukset tuetun työpolun mallista ovat niin rohkaisevia, että sitä on päätetty jatkaa heti syksyllä. ”Seuraava hanke käynnistyy jo elokuussa. Työkokeilupaikkoja tarjoavat edellä mainittujen yritysten lisäksi myös K-Citymarket Easton Helsinki ja Clas Ohlson. Tavoitteemme on, että tuetun työpolun malli laajenisi myöhemmin myös muihin kaupunkeihin”, Angerma-Niittylä kertoo.

Kuva © Tokmanni: Ilja on saanut asiakkailta hyvää palautetta työkokeilujaksollaan Tokmannilla. Kuvassa on myös myymäläpäällikkö Mari.