Kauppias, tarkista vanheneeko fi-verkkotunnuksesi elokuun lopussa. Viestintävirasto muistuttaa fi-verkkotunnusten halitijoita uusimaan tunnukset, mikäli fi-päätteinen osoite halutaan säilyttää.

Noin 52 000 fi-verkkotunnuksen voimassaolo päättyy 31.8. ja 1.9.2009. Vanhenevat tunnukset on haettu ensimmäisen kerran syyskuun 1. päivänä 2003 tai aiemmin.

Vanhenevista fi-verkkotunnuksista on uusittu tähän mennessä 62 prosenttia, mikä tarkoittaa, että kuluvan kuun lopussa ja seuraavan kuun alussa päättyy mahdollisesti lähes 20 000 tunnuksen olemassaolo. Mikäli verkkotunnusta ei uusita määräajassa, verkkosivuston internetosoite ei enää toimi eivätkä fi-tunnuksen mukaiset sähköpostit tule perille, muistuttaa Viestintävirasto.

Uusimaton tunnus vapautuu muiden haettavaksi karenssiajan jälkeen
Fi-verkkotunnukset ovat nykyisen lain mukaan voimassa yksi tai kolme vuotta. Verkkotunnuksen käyttöoikeus päättyy, mikäli tunnusta ei uusita ennen voimassaoloajan päättymistä. Verkkotunnus on vapaasti muiden haettavissa karenssiajan kuluttua tunnuksen voimassaolon päättymisestä.

Verkkotunnus uusitaan maksamalla uusimismaksu Viestintäviraston verkkotunnuspalvelussa https://domain.ficora.fi/. Lisätietoja fi-verkkotunnuksen uusimistesta Viestintäviraston verkkosivuilla.