Tuotewikin luetuin artikkeli käsittelee Fazerin Sinistä suklaata.

Tuotewikissä kerätään ja tallennetaan tietoa tuotteista ja niiden tuotannosta. Wikipohjaisen vertaispalvelun tarkoituksena on rakentaa kuluttamisen tietosanakirja ja keskusteluareena, jossa kuluttajat ja tuottajat voivat jakaa ja vaihtaa tietoa tuotteista.

Ympäristöjärjestö Dodo ry:n aloittama tuotewiki julkistettiin syksyllä 2007 Megapolis-tapahtumassa. Dodo ry:n puheenjohtaja Pauliina Jalonen kertoo, että tuotewiki sai alkunsa, kun yhdistyksessä pohdittiin miten tehdä näkyväksi erilaisten tuotteiden vaikutuksia.
"Dodo ry:llä on kehitysyhteistyöhanke Malissa ja jossain tapaamisessamme mietimme sitä, miten tietoa Malista voisi välittää suomalaisille kuluttajille."

"Halusimme kertoa esimerkiksi, miten maapähkinöitä tuotetaan Malissa ja mistä taas ovat peräisin Suomen kaupoista löytyvät maapähkinät", Jalonen jatkaa.

Seuraavaksi heräsi kysymys siitä, miten kuluttajat voisivat jakaa keskenään tuotetietoaan.
"Ihmiset ovat kiinnostuneita tuotteiden vaikutuksista, mutta tietoa on tarjolla varsin vähän. Joten Tuotewiki kehitettiin tähän tarpeeseen. Tarkoituksena on, että kuka tahansa voi jakaa tärkeäksi kokemaansa tietoa muille kuluttajille", Jalonen kertoo palvelun taustoista.

Tietoa taustoista, ympäristövaikutuksista tai vaikkapa huollosta
Tuotewikin tavoitteena on tarjota tiedonhakijoille paketin kylkeen merkittyä tuoteselostetta kattavampi tietopaketti. Jokaisella tuotteella on Tuotewikissä oma sivunsa, jolla kerrotaan esimerkiksi mitä tuote sisältää, miten se on tuotettu, miten tuotetta säilytetään ja huolletaan, tai mitkä ovat tuotteen ympäristövaikutukset. Tämä auttaa kuluttajaa valitsemaan eri tuotteiden välillä.

Tällä hetkellä Tuotewikistä löytyy 91 artikkelia. Ylivoimaisesti eniten on kirjoitettu elintarvikkeista, mutta wikistä löytyy paljon muutakin tietoa.
"Suosituin yksittäinen sivu lienee aina ollut Fazerin Sininen suklaa."

www.tuotewiki.fi on yhteisöllisesti tuotettu, avoimesti muokattavissa oleva palvelu ja sen sisältö on vapaata. Käyttäjät rakentavat ja kehittävät sivustoa itse luomalla ja muokkaamalla palvelussa olevia artikkeleita.