Kiertueelle startannut rekka kuljettaa työelämätietoa. S-ryhmä lastasi rekkaan Työnhakupelejä lahjoituksena kymmeniin kiertueen kohteena oleviin lukioihin.
Timo Karjalainen ja Katri Martikka uskovat nuorten pelaavan itsestään työnhaun mestareita. Kuva: TAT / Teemu Granström.

Koulut eivät tarjoa nuorille tarpeeksi tietoa koulutus- ja uravalintojen tueksi. Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tarttui haasteeseen yhteistyökumppaniensa kanssa ja lähti kannustamaan ja innostamaan lukiolaisia omien vahvuuksien löytämiseen.

Kun koulu loppuu -kiertue vierailee Suomen lukioissa 15 viikon ajan. Toiminnallisessa Kun koulu loppuu -rekassa on abeille koulutus- ja uravalintaa, työelämäntaitoja ja yrittäjyyttä tukevia vuorovaikutteisia tehtäviä.

S-ryhmän lahjoittamilla peleillä nuorista työnhaun mestareita

S-ryhmän alueosuuskaupat lahjoittavat Työnhakupelejä kiertueen lukioihin.

”Työnhakupeli on tervetullut, uusi tapa oppia työnhaun taitoja. Haluamme olla mukana tukemassa nuoria työelämään. Peli toivottavasti myös tuottaa meille työnhakuun hyvin valmistautuneita nuoria”, HOK-Elannon henkilöstön kehittämispäällikkö Katri Martikka toivoo.

Työnhakupelin kehittänyt Timo Karjalainen iloitsee, että lahjoitusten turvin pelin ääreen pääsee nyt yhä useampi nuori. ”Tällaista konkreettista osallistumista tämä aika vaatii!”

Lautapeli auttaa nuoria hakemaan töitä, valmistautumaan haastatteluun ja sitä kautta työllistymään. Pelaajat pohtivat esimerkiksi, ketä on hyvä pyytää suosittelijaksi, mitä osaamista työnantajalle kannattaa esitellä tai mistä avoimia työpaikkoja voi etsiä. Kaverit nostavat peukun ylös, jos vastaaja on tavoittanut heidän mielestään oikean vastauksen. Välillä ratkaisuja mietitään yhdessä tai pelin ohjaajan, usein opintojen ohjaajan opon  avustuksella.

http://kunkoululoppuu.fi/lukiokiertue/

www.tyonhakupeli.fi