Suomalainen käyttää edelleen kaupassa ja asioilla aikaa lähes kolme tuntia viikossa, vaikka ruokaa on voinut Suomessa tilata verkosta jo yli kymmenen vuotta. Uusi sukupolvi on kuitenkin jo oivaltanut uudistuneen nettiruokakaupan edut: yksilöllisen tuotevalikoiman ja lisääntyneen vapaa-ajan.

Tilastokeskuksessa perheiden ajankäyttöä tutkivan Hannu Pääkkösen mukaan kaupassa käydään eniten kolmen ja viiden välillä. Seurantatutkimuksissa on lisäksi havaittu, että viikkokohtainen kaupassakäyntiaika kasvaa noin kymmenellä minuutilla vuosikymmentä kohden. Naiset käyttävät kaupassa asiointiin vielä noin puoli tuntia kauemmin kuin miehet.

Suomalaiset eivät siis ole vielä oivaltaneet, että töistä väsyneenä kauppaan raahautumiselle on verkossa olemassa stressittömämpikin vaihtoehto.

Uusi sukupolvi tilaa jo

"Ostotottumukset muuttuvat hitaasti, mutta nyt näkyy meidän asiakaskunnassa jo uutta sukupolvea, jotka tekevät ruokaostosten lisäksi paljon muitakin ostoksia netin kautta", kommentoi juuri uudistuneen Ruokanet oy:n toimitusjohtaja Jyri Stenberg.

Ruoka.netin palvelua on vastikään muutettu vastaamaan paremmin tilaajansa yksilöllisiin tarpeisiin. Kuluttajan on nyt nopeampi ja helpompi tehdä tilauksensa, kun kauppa muistaa jo valmiiksi hänen yksilölliset tarpeensa ja mieltymyksensä.

Elintarvikkeiden verkkokauppa on julistettu mediassa kalliiksi. Kuljetuksesta ja ruoan keräilystä aiheutuukin kustannuksia palveluntarjoajalle, jotka usein näkyvät suoraan tuotteiden hinnoissa. Hinnoista puhuttaessa kuluttajan onkin otettava huomioon kaupassakäyntiin kulutettu aika, vaiva ja mahdolliset bensakustannukset. Yrityksillehän säästö on ilmeinen, kun ei tarvitse käyttää henkilöstöresursseja palaveritarjoilujen hakemiseen kaupasta.

"Koska emme voi kilpailla alennuskampanjoilla, meidän valttimme ovat laatu ja palvelu. Painavien ostoskassien kannon lisäksi valitsemme tukusta aina parasta laatua. Palvelua parannetaankin koko ajan yksilöidympään suuntaan", Stenberg kertoo.

Ruokanet Oy on 10 vuotta vanha Internetissä toimiva päivittäistavaraverkkokauppa. Osoitteesta Ruoka.net voi tilata elintarvikkeita Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueelle, niin yksityisasiakkaille kuin yritysasiakkaillekin.