Vaatekaupan alennusten lisäksi sisustus- ja huonekalukaupassa sekä kodinelektroniikkaliikkeissä on odotettavissa tarjoushintoja juhannuksen jälkeen. Puutarhakalusteiden hinnanalennukset ovat suurempia kuin kodintekniikan, johon vaikuttaa piensisustustuotteiden sesonkiluonteisuus.

Toimitusjohtaja Arja Tammi Huonekalukaupan liitosta näkee tulevan kesän valoisana sisustus- ja huonekalukaupan kannalta.
”Näkymä on sellainen, että piensisustamiseen ja puutarhoihin satsataan normaaliin tapaan eikä taantuma ole vaikuttanut ostohaluihin.”
”Ehkä puutarhat ja kesäkodit ovat suomalaiselle henkireikä, johon halutaan panostaa kaikesta huolimatta”, Tammi näkee.

Kodintekniikan hintataso on tullut viime vuosina alas, joten suuria prosentteja ei ole kesäalennuksissa näkyvissä. Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n toimitusjohtaja Lea Herttua sanoo, että alennusmyyntejä on kodinelektroniikassakin odotettavissa, mutta ne ovat maltillisia.
”On vaikea arvioida miten kuluttaja reagoi kesän aikana. Ehkä lomasta otetaan kaikki irti ja osa kulutuksesta kohdistuu kodinelektroniikkaan.”

Huonekalukaupassa kesän alennusmyynnit keskittyvät kesäkalusteisiin ja kesäiseen sisustamiseen.
”Toki ne, jotka ovat tarvinneet esimerkiksi uusia pihakalusteita, ovat hankkineet ne jo keväällä. Mutta heräteshoppailijoita ja sisustuksen uusijoita alennukset varmaan houkuttelevat”, arvelee Arja Tammi.