Vaadi faktat -kampanjan tavoitteena on edistää faktapohjaista politiikkaa Suomessa sekä nostaa erityisesti nuorten äänestysaktiivisuutta europarlamenttivaaleissa. Tänään 21.3. starttaava kampanja vierailee kevään aikana 22 paikkakunnalla. Kaupan liitto on mukana niin faktantarkistuksessa kuin tapahtumayhteistyössä.

Vaadi faktat -eurovaalikampanjan tavoitteena on edistää faktapohjaista politiikkaa Suomessa vaalikevään 2019 aikana. Toisena tavoitteena on nostaa eurovaalien alhaista äänestysaktiivisuutta. Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret, sillä vuoden 2014 eurovaaleissa vain noin 10 prosenttia 18–24-vuotiaista kävi äänestämässä. Koko väestönkin osalta äänestysprosentti oli vain 40 prosentin tienoilla.

Kevään aikana kampanja vierailee yhteensä 22 paikkakunnalla. Mukana yhteistyössä on 30 järjestöä sekä yhdeksän suurinta poliittista puoluetta. Kampanjaa koordinoivat Eurooppalainen Suomi ry ja Eurooppanuoret ry.

Nuoria kiertueella tavoitetaan muun muassa lukioissa, ammattikouluissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa järjestettävissä paneeleissa, vaalitori-tapahtumissa sekä sosiaalisessa mediassa. Opiskelijoiden lisäksi kampanjaan osallistuu paikallisia nuoria.

Kampanjaan kuuluu kiertueen ohella olennaisena osana faktantarkkailu, joka toteutetaan yhteistyössä Faktabaarin kanssa. Faktantarkkailukampanjalla pyritään poistamaan EU-päätöksentekoon liittyviä myyttejä ja tekemään vaalikeskustelusta faktoihin perustuvaa.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella “Vaadifaktat” sekä osoitteessa www.vaadifaktat.fi.

Menestyvä kauppa, hyvinvoiva Suomi – paneelikeskustelu perjantaina 22.3. Helsingissä

Eurooppalainen Suomi ja Kaupan liitto järjestävät osana kampanjaa vaalikeskustelun perjantaina 22.3.2019 kello 13.00 alkaen Helsingissä kahvila-baari Ihanassa.

Keskustelua kuljettaa Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, ja panelisteina debattiin osallistuvat Eero Heinäluoma (SDP), Tuomas Tikkanen (Kokoomus), Fatim Diarra (Vihreät) sekä Elisa Lientola (Vasemmistoliitto). Lue lisää tilaisuudesta esimerkiksi täältä.

Tule mukaan ja osallistu keskusteluun!