Vähittäiskaupan vuodentyöpaikkaohjaaja on valittu. Palkinto myönnettiin Joensuun Prismassa työskentelevälle Seija Hämäläiselle.

Myyntipäällikkönä Joensuun Prismassa työskentelevän Seija Hämäläinen on valittu Vähittäiskaupan vuoden 2016 työpaikkaohjaajaksi. Palkinto myönnettiin nyt toista kertaa. Valinnan teki Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen työpaikkaohjauksen klusteri, johon myös Kaupan liitto kuuluu.

Työpaikkaohjaaja on henkilö, joka ohjaa töiden ohessa tutkintoa suorittavaa opiskelijaa. Arviointiryhmä perusteli valintaa muun muassa sillä, että Hämäläinen on ohjannut suuren määrän opiskelijoita viimeisen viiden vuoden aikana kokonaisvaltaisella ja kehittävällä otteella. Opiskelijoiden joukossa on ollut myös eritystä tukea tarvitsevia opiskelijoita. Kiitosta hämäläinen saa muun muassa siitä, että hän huomioi opiskelijoiden oppimisen ja lisää ohjattavien tehtävien vaativuutta riippuen siitä, kuinka hyvin nämä ovat oppineet edelliset tehtävät

Hämäläistä kiitetään myös siitä, hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä koulutuksen järjestäjän kanssa ja on lisäksi aktiivinen Taitaja-kilpailuissa.

Palkinnoksi Hämäläinen saa tuhannen euron apurahan.

Kilpailulla halutaan nostaa esille työpaikkaohjaamisen tärkeää roolia osana ammatillista koulutusta. Kaupan liiton koulutusasiantuntija Mervi Angerma-Niittylä kertoo, että työpaikkaohjaajien rooli korostuu entisestään, kun ammatillista koulutusta uudistetaan ja työpaikalla tapahtuva oppiminen muodostaa entistä merkittävämmän osan opinnoista.

”Laadukas työpaikkaohjaus on yksi työpaikkojen välisistä kilpailutekijöistä. Työssäoppimisjaksoilta löytyy myös usein parhaita tulevaisuuden osaajia”, Angerma-Niittylä sanoo.

Seuraava vähittäiskaupan vuoden 2017 työpaikkaohjaaja -kilpailu käynnistyy ensi joulukuussa.