Asuntoministeri Jan Vapaavuori syyttää blogissaan Keskustan elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen suosivan kaupan suuryksikköjen rakentamista kaupunkien keskustojen ulkopuolelle. Vapaavuoren mukaan tällaiset hankkeet ovat sekä voimassaolevan lainsäädännön että kansallisen ilmasto- ja energiastrategian vastaista.

Vapaavuori nostaa erityisesti esiin Pieksämäen Ideapark-hankkeen. Vapaavuori on närkästynyt kaupungin järjestämästä tilaisuudesta, johon osallistuivat sekä hän että ministeri Pekkarinen. Vapaavuori joutui mielestään tilaisuudessa parjauksen kohteeksi, kun taas Pekkarinen oli kunnan "tähtivieras".

Vapaavuori syyttää, että Pekkarinen on muun muassa Länsi-Savo -lehdessä puhunut yleisellä tasolla kuitenkin avoimesti puhunut kaupan suuryksikköjen hajasijoituksen puolesta.

"Käytännössä Pekkarisen lausunnot olivat niin hallitusohjelman, voimassa olevan lainsäädännön kuin kansallisen ilmasto- ja energiastrategian vastaisia", Vapaavuori tilittää.

Vapaavuoren mukaan ympäristöhallinto ei ole vielä ottanut kantaa Pieksämäen Ideapark-hankkeeseen muuta kuin sovellettavan prosessin suhteen. Hanke ratkaistaan maakuntakaavoituksen yhteydessä.