Kesäkuun vähittäiskaupan myynti väheni 1,2 prosenttia vuoden 2008 kesäkuusta. Tukkukaupassa ja autokaupassa myynnin lasku oli jyrkempää. Tukkumyynti väheni 19,0 prosenttia ja autokauppa 29,9 prosenttia.

Koko kaupan myynti väheni kesäkuussa 15,7 prosenttia ilmenee Tilastokeskuksen Kaupan liikevaihtokuvaajasta.

Veneiden ja rautakauppatuotteiden myynti heikkoa
Vähittäiskaupan saralla taantuma näyttää iskeneen rajuimmin veneiden ja veneilytarvikkeiden myyntiin. Toukokuussa 2009 veneitä kaupattiin 34,9 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Veneilytuotteiden jälkeen pudotusta vähittäiskaupan myynnistä koettiin rautakaupoissa. Rautatavaran kuten lasin, tapettien ja maalien myynti väheni 17,3 prosenttia. Myöskään kello- ja kultasepänliikkeissä ei ole kauppa käynyt viime vuoden malliin, sillä pudotusta edellisvuoteen oli 16,3 prosenttia.

Puutarhakauppa kukoistaa taantumasta huolimatta
Kodinelektroniikka ja matkapuhelimet eivät myöskään ole kiinnostaneet kuluttajia viime vuotiseen malliin, mutta tavaratalokauppa ja puutarhabisnes ovat sujuneet hyvin. Tilastokeskuksen mukaan kukkien, kasvien, simenten ja lannotteiden myynti kasvoi vuoden 2008 kesäkuusta 7,1 prosentilla ja tavaratalokauppa 0,9 prosentilla.