Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu ja Kauppapuutarhaliitto muistavat jälleen verenluovuttajia ruusuilla. Tänään alkaneiden ruusuviikkojen tarkoituksena on kiittää verenluovuttajia ja muistuttaa, siitä että verenluovuttajia tarvitaan myös kesällä, etenkin sikainfluenssa-epidemiaa silmällä pitäen.

"Ruusuviikot saivat alkunsa 21 vuotta sitten, kun ruusunviljelijät miettivät, mitä tehdä keskikesän ruusuille. Syntyi ajatus ruusujen lahjoituksesta hyväntekeväisyyteen. Yksi viljelijä ehdotti ruusujen jakamista verenluovuttajille, ja siitä kaikki käynnistyi, Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen kertoo.

Ruusuviikkoja vietetään kolmen viikon ajan porrastetusti eri puolilla suomea. Tällä viikolla ruusuja jaetaan Helsingissä, Hämeenlinnassa, Kokkolassa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Toisella viikolla ruusut ilahduttavat Helsingissä, Joensuussa, Lahdessa, Oulussa, Porissa ja Rovaniemellä. Kolmannella viikolla ruusun saavat verenluovuttajat Jyväskylässä, Mikkelissä, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Lisäksi ruusuja on jaossa useissa liikkuvan veripalvelun tilaisuuksissa ympäri suomen.

Kaikki ruusuviikkojen aikana jaettavat yli 10 000 ruusua ovat laadukkaita kotimaisia ruusuja.

Ruusuviikkojen aikataulu löytyy Veripalvelun nettisivuilta osoitteesta www.veripalvelu.fi.