Suomalaisen verkkokaupan etujärjestöt Verkkoteollisuus ja Electronic Commerce Finland yhdistyvät. Yhdistymisellä halutaan vahvistaa sähköisen kaupankäynnin edunvalvontaa. Verkkoteollisuus on Kaupan liiton jäsenjärjestö.

Verkkokauppiaita ja digitaalisia palveluita tuottavia yrityksiä edustava Verkkoteollisuus ry ja Electronic Commerce Finland ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaisesti Electronic Commerce Finland siirtyy osaksi Verkkoteollisuutta.

"Verkkoteollisuus ja Electronic Commerce Finland ovat tehneet työtä samojen asioiden parissa, joten nyt toteutettava yhdistyminen vahvistaa suomalaista edunvalvontaa sähköisen kaupankäynnin alueella. Yhdistymisen jälkeen liitolla on entistä paremmat edellytykset tukea kaupan alaa monikanavaisuuden edistämisessä", Verkkoteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Kristina Metso sanoo.

Kaupan liitto on tehnyt yhteistyötä Electronic Commerce Finlandin kanssa aiemmin muun muassa järjestämällä verkkokauppakoulutusta kaupan alan edustajille ja yrittäjille. Verkkoteollisuus taas on ollut Kaupan liiton jäsenjärjestö tämän vuoden alusta lähtien. Verkkoteollisuuden toiminnanjohtaja Kristina Metso toimii myös Kaupan liiton kaupallisena johtaja.

Verkkoteollisuudella on tällä hetkellä 125 jäsenyritystä. Jäsenmäärä on kasvanut 60 prosentilla yhdistyksen liityttyä Kaupan liiton jäsenjärjestöksi vuoden 2014 alussa.

Electronic Commerce Finland puolestaan on perustettu vuonna 1997 edistämään suomalaista verkkokaupankäyntiä. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Mikael Smeds uskoo, että yhdistyminen on ihanteellinen ratkaisu, sillä tulevaisuudessa kaupan ala ei tunne rajoja perinteisen kivijalkakaupan ja verkkokaupan välillä.